Иновациите в науката за генома, големите данни и безсмъртието“ може

...
Иновациите в науката за генома, големите данни и безсмъртието“ може
Коментари Харесай

Следващият технологичен пробив – отлагането на смъртта

Иновациите в науката за генома, огромните данни и „ безсмъртието “ може скоро да удължат здравословния човешки живот надалеч над 100 години

Напредъкът в науката и технологиите разкрива нови благоприятни условия за прецизната медицина да удължава човешкия живот (източник: CCO Public Domain)

Огромни вложения през идващото десетилетие ще се насочат към софтуерни компании, които се пробват да забавят гибелта на индивида. Очаква се този пазар да доближи най-малко 600 милиарда $ до 2025 година, съгласно една от огромните капиталови банки на Уолстрийт.

Компании за секвениране на генома като Illumina, високотехнологични играчи като Alphabet и биотехнологични компании като Novartis са на ръба на невиждано възстановяване на качеството и увеличение на продължителността на човешкия живот, споделят анализаторите Феликс Трън и Хаим Израел от Bank of America Merrill Lynch (BofA).

Иновациите в науката за генома, огромните данни и „ безсмъртието “, което включва носими технологии и артикули в по този начин нареченото „ уелнес “ пространство, може скоро да удължат здравословния човешки живот надалеч над 100 години, настояват от BofA пред CNBC.

Медицинските знания ще се удвояват на всеки 73 дни до 2020 година, по отношение на всеки 3,5 години през 2010 година, а разноските за секвениране на генома паднаха с 99,999% от 2003 година до момента, означават Хаим Израел и Феликс Трън. Този прогрес разкрива нови благоприятни условия за прецизната медицина да удължава човешкия живот.

Дълго време тематика от региона на научно-фантастичните романи, удължаването на човешкия живот би могло да бъде все по-привлекателен метод за печелене на пари на обществените пазари. Екипът на Bank of America акцентира пет основни подтеми на този пазар, оценен сега на 110 милиарда $ – геномика, огромни данни/AI здраве, бъдеща храна, величие и „ Moonshot медицина “.

Геномика

Очаква се геномиката да образува пазар в размер на 41 милиарда $ до 2025 година и да обезпечи „ последващо потомство технологии за редактиране на гени, които оферират евентуално революционен прогрес в предварителната защита и лекуването на заболявания “.

Авторите на разбора дават за образец компании като геном-секвенсора Illumina ($46 млрд.), производителя на лабораторни принадлежности Agilent ($27 млрд.) и производителя на научно съоръжение Danaher ($89 млрд.). Illumina, в частност, играе значима роля при предварителното проучване на заболяванията, създаването на медикаменти и основаването на молекулярни проби.

Големи данни / AI здраве

Напредъкът в изкуствения разсъдък (AI), комбиниран с непрестанно възходящия брой здравни данни, би трябвало да помогне на откривателите да проучват патологията или проучването на аргументите и последствията от заболяванията през идващите години. Подобренията в технологията имат капацитет да понижат разноските, свързани със здравето, и да създадат допустима прецизната медицина, настояват анализаторите от BofA.

Имена в това пространство, което се чака да се разрасне до 36 милиарда $ към 2025 година, са Alphabet (компанията-майка на Google), Amazon (вкл. взаимното му дружество с Berkshire Hathaway и J.P. Morgan Chase) и Apple.

Бъдеща храна

Компаниите за хранителни артикули, от които се чака да обезпечат „ по-здравословно хранене и стабилно човечество на планетата “, са показани от имена като Dow DuPont и WW International. Тези компании, съгласно BofA, следва да наложат „ редактирането “ на земеделските гени, както и по-здравословен метод на живот и ползване.

„ Безсмъртие “

Темата за „ безсмъртието “ се чака да сътвори пазар на стойност 504 милиарда $ до 2025 година Тя ще помогне за удължение на живота и възстановяване на човешката жизнеспособност, популацията на света да заживее по-свободно от заболявания.

Компаниите, които показват „ безсмъртието “, както е разказано от BofA, включват компании за здравни технологии като Intuitive Surgical и Zimmer. Те към този момент работят с Apple Watch по клинично изследване на 10 000 пациенти за подмяна на коляното и тазобедрената става.

„ Moonshot медицина “

Фирмите от така наречен „ Moonshot медицина “ – или тези, които оферират революционни решения за опазване на здравето – включват геномни компании като Illumina и терапевти като Sangamo, Vertex Pharma и Neurocrine. Те работят за лекуване на някои от най-трудните заболявания на човечеството, вариращи от кистозна фиброза до Паркинсон и Алцхаймер.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР