Иновациите, които всяка организация създава, имат стойност само тогава, когато

...
Коментари Харесай

Доверието към бранда е лиценз за иновации


Иновациите, които всяка организация основава, имат стойност единствено тогава, когато хората се отнасят с доверие към марката (снимка: CC0 Public Domain)

68% от хората считат, че доверието към марката е от първостепенно значение при закупуване на артикули и услуги, сочи ново изследване на Harvard Business Review Analytic Services, извършено в съдействие с Mastercard. Докато доста организации избират да интегрират най-новите технологии на първо място, това, което потребителите в действителност желаят, е надеждно решение, което им обезпечава изключителна стойност: констатациите сочат, че 75% няма да похарчат парите си към бизнес, на който нямат доверие.

Анализът се основава на анкета измежду 397 бизнес-лидери и 1011 жители. Докладът дава ясни и безапелационни насоки за мениджърите, които желаят да вършат нововъведения през идната 2023 година.

„ Тъй като потребителите търсят надеждност, доверието дава на организациите лиценз за нововъведения “, споделя Дан Мартин, вицепрезидент и началник на ANZ Digital Partnerships в Mastercard. „ Хората ни демонстрираха, че не постоянно най-новите технологии ги вълнуват, а по-скоро тези решения, които са лесни за потребление и схващане, приоритизират тяхната сигурност и идват от организации, които са спечелили доверието им неведнъж “.

Има четири основни неща, които потребителите чакат от получат от бизнеса, когато купуват негови артикули, съгласно проучването. Това включва:

Констатациите акцентират нуждата от комфортни, безвредни и евтини продуктови оферти, споделят анализаторите на Harvard Business Review Analytic Services. Същевременно изводите от изследването извеждат нескрито евентуалното разминаване сред това какво значат нововъведенията за предприятията и какво значат те за потребителите.

Всъщност, описът с иновационни области, които са най-маловажни за потребителите, включва:

„ След няколко години, в които „ цифрова промяна “ бяха двете думи в съвсем всеки дневен ред на бизнес-организация, това, което е належащо в този момент, е да се срещнем с потребителите в техните предстоящи – давайки приоритет на здравето и сигурността, да улесняваме живота им и да подсигуряваме сигурността и поверителността на тяхната информация ”. Най-успешните иноватори през идващите години евентуално ще бъдат тези, които могат да бъдат „ най-хубави в базовите неща “, съгласно Мартин.
още по темата
Както може да се чака, болшинството консуматори споделят, че нямат доверие на компании или марки, чиито артикули или услуги са се посочили като ненадеждни. И тук важи правилото, че доверието, построено с доста старание и блян към съвършенство, елементарно може да бъде изгубено.

Докладът обаче разкрива известна празнота в упованията по отношение на това какво значи отчетност за бизнеса и за потребителите. Бизнесът към този момент приказва доста за ESG – екологична и обществена отговорност и правдивост в ръководството. Но този метод нормално се спуска „ от горната страна надолу “ и може да се окаже, че по никакъв начин не резонира с клиентите, които построяват доверието си на база сходството с техните персонални полезности. 61% от потребителите показват, че имат по-добро „ потребителско преживяване “, когато знаят, че полезностите на компанията са в сходство с техните лични.

„ Този разбор ни припомня, че когато става дума за нововъведения, организациите би трябвало на първо място да се стремят да прибавят стойност, да построяват доверие и в последна сметка да усъвършенстват живота на хората “, споделя Мартин. „ В днешния пазарен климат, в случай че изгубите от взор тази съществена цел, вие ограничавате способността си да оказвате въздействие “.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР