Иновативните продукти, създадени благодарение на учените от Селскостопанската академия (ССА),

...
Иновативните продукти, създадени благодарение на учените от Селскостопанската академия (ССА),
Коментари Харесай

Зам.-министър Неков: Създадените от ССА иновативни продукти могат да допринесат за развитието на българската икономика

Иновативните артикули, основани с помощта на учените от Селскостопанската академия (ССА), имат огромен капацитет за комерсиализиране и могат да допринесат за развиването на българската стопанска система “.

Това съобщи заместник-министърът на земеделието Момчил Неков на кръгла маса „ Успешно земеделие и чиста природа “, проведена от управлението на ССА.

Заместник-министър Момчил Неков уточни, че следва отваряне на банкет по подмярка 1.2 „ Демонстрационни действия и дейности по осведомление “ от Програмата за развиване на селските региони (ПРСР) 2014-2020, по която ССА е един от допустимите бенефициенти.

Той добави, че пред аграрната просвета стоят редица провокации, измежду които обезпечаването на продоволствената сигурност, както и привличането на млади и надарени учени.

„ В непрекъснат разговор и съдействие сред просвета и политици можем да създадем крачка напред за гарантиране на продоволствена сигурност, конкурентно земеделие и предпазване на естествените запаси “, съобщи проф. дн инж. Мартин Банов, ръководител на ССА.

Проф. доктор Виолета Божанова уточни пред участниците в събитието, че вследствие на научната активност ССА предлага решения, свързани с провокациите пред земеделския бизнес и обществото. „ Осигуряваме основаването на добавена стойност. Целта ни е да имаме конкурентоспособно и стабилно земеделие, което реализира „ повече с по-малко “ в естетика с околната среда “, съобщи проф. Божанова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР