Иновативни ИТ фирми ще получат технологична и финансова подкрепаТехнологията е

...
Иновативни ИТ фирми ще получат технологична и финансова подкрепаТехнологията е
Коментари Харесай

Състезание дава шанс на стартъпи за изкуствен интелект

Иновативни ИТ компании ще получат софтуерна и финансова поддръжка

„ Технологията е предопределена да ни служи и да улесни живота ни, а не противоположното ”, съобщи заместник-министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Андреана Атанасова
(снимка: МТИТС)

Нова самодейност ще обезпечи софтуерна и финансова поддръжка на започващи компании, които създават приложения, основани на машинен разсъдък, стана ясно на събитие в София Тех Парк, проведено от Дигитална Национална Коалиция, SAS Institute, Делойт и Виваком.

Състезанието SAS Startup Challenge ще даде опция на новаторски ИТ компании да бъдат подкрепени софтуерно за създадени оферти за изкуствен интелект. В рамките на шест месеца SAS Institute ще даде на фирмите стандартизирана платформа за създаване на приложения.
още по тематиката
Предложенията ще бъдат оценени от комисия, в която ще взе участие и представител на Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията (МТИТС), стратегически сътрудник на самодейността. Трите най-хубави новаторски продукта ще бъдат разпространявани.

„ Тази самодейност приканва младите, новаторски компании да вземат участие в съревнование за създаване на машинни самообучаващи се приложения ”, сподели по време на конференцията заместник-министър Андреана Атанасова. Тя добави, че публично-частното партньорство е един от най-хубавите тласъци за развиването на даден бранш и изрази вяра, че поддръжката на започващи ИТ компании ще е прерасне в традиция.

„ Държавата може да помогне, да поддържа такива начинания. Свидетели сме на новата индустриална гражданска война, във фокуса й е изкуственият разсъдък, само че той се дефинира от хората. Технологията е предопределена да ни служи и да улесни живота ни, а не противоположното. Не инцидентно индивидът е този, който би трябвало да остане в центъра на развиването на изкуствения разсъдък ”, уточни заместник-министърът.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР