Иновативна система на Nokian Tyres Intuitu помага на земеделцитеМобилно приложение

...
Иновативна система на Nokian Tyres Intuitu помага на земеделцитеМобилно приложение
Коментари Харесай

И гумите стават „умни” с IoT сензори

Иновативна система на Nokian Tyres Intuitu оказва помощ на земеделците

Мобилно приложение записва данните от гумите и осведоми потребителя за значими параметри като налягане и температура (снимка: Nokian Tyres)

Финландската компания Nokian Tyres прави първи стъпки към цифровото ръководство на гумите в действително време. Ново решение, наречено Nokian Tyres Intuitu, съчетава екипирани със датчици умни гуми с мобилно приложение, което записва данните от гумите и осведоми потребителя за значими параметри като налягане и температура.

Иновативната система в началото ще бъде налична за гуми на аграрни селскостопански машини, само че Nokian Tyres възнамерява да разшири дигитализацията за цялата си продуктова гама.

Nokian Tyres Intuitu употребява IoT датчици, които са конфигурирани в гумите. Първата версия на датчиците ще изпраща данни за налягането на гумите и тяхната температура, които ще бъдат излъчени посредством приложението към мобилното устройство и облачно пространство за предпазване на данните.

Системата не изисква никакви модификации на транспортното средство – единствено гуми със датчици и мобилно устройство, като ще помогне да се предотвратят повреди и ще предизвестява за вероятни аномалии. Поддържането на гумите в положително положение резервира машината в употреба, минимизира насилственото прекъсване и други разноски, свързани с повреди.

Оптималното налягане в гумите предотвратява увреждането на почвата (снимка: Nokian Tyres)

Nokian Tyres Intuitu ще бъде показан на ревюто „ Agritechnica ” през ноември 2019 година, а продуктът ще е разполагаем за закупуване през 2020 година Първите гуми, оборудвани със датчици Nokian Tyres Intuitu, ще бъдат за селскостопански потребности, тъй че техни консуматори евентуално ще са дребни до междинни аграрни и селскостопански предприятия.

Подобряването на успеваемостта на земеделието и логистиката е добре освен за бизнеса, само че и за понижаване на излъчванията на въглероден диоксид. Оптималното налягане в гумите предотвратява увреждането на почвата, което може да усъвършенства добивите на разнообразни реколти, споделят от компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР