Иновативна, но много рискова операция, може да върне Михаел Шумахер

...
Иновативна, но много рискова операция, може да върне Михаел Шумахер
Коментари Харесай

Рискова операция ще вдигне Шумахер на крака

Иновативна, само че доста рискова интервенция, може да върне Михаел Шумахер към естествения метод на живот.

Надеждата даде изтъкнатият френски доктор доктор Филип Менаше, съгласно който именитият водач от Формула 1 може още веднъж да стъпи на крайници. Седемкратният първенец към този момент 6,5 години е прикрепен на легло след злокобен случай със ски. Германецът дълго време беше в кома и претърпя няколко мозъчни интервенции.

Оттогава Пилето не се е появявал обществено, а възобновяване му протича в домашни условия в Швейцария. Той осъзнава нещата, които се случват към нещо, само че не е в положение да се движи. Новаторското лекуване обаче може да промени това.

Според някои източници интервенцията ще бъде осъществена в парижката болница “Жорж Помпиду ”, само че точната дата към момента не е ясна.

“Ние можем да възстановим изцяло нервната му система. Ще вземем кръвоносни съдове от сърцето му и ще ги вграждаме в неговия мозък. Операцията е доста рискована и никой не може да даде цялостна гаранция за нейния триумф “, изясни доктор Филип Менаше, водещ кардиолог и специалист по стволови кафези. Именно той ръководеше и процедурите по трансплантиране на стволови кафези, на които Шумахер се подложи през предишното лято. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР