Иновативен училищен се изгражда в момента в сградата на бургаската

...
Иновативен училищен се изгражда в момента в сградата на бургаската
Коментари Харесай

Природоматематическата гимназия в Бургас изгражда STEM център за природни науки и технологии

Иновативен учебен се построява сега в постройката на бургаската Природоматематическа гимназия „ Академик Никола Обрешков “ и гимназия за проучване на романски езици „ Георги Стойков Раковски “. В момента в пространството, в което ще се обитава изследователския център тече интензивен ремонт за цялостната му промяна.

Иновативното пространство в ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “ ще бъде пригодено за Център за естествени науки и технологии, в който образователно помещение е особено основано и оборудвано с фокус върху проучването и използването на компетентности в региона на природно-математическите науки. Помещението ще бъде със актуален дизайн, съоръжение и обзавеждане, в които е интегрирано ново образователно наличие, обвързвано с ползите и опциите на учениците и с акцент върху развиването на практическите им умения и креативност.

Високотехнологичният център ще бъде оборудван със модерни уреди и апарати за образование по математика, физика и биология. Той ще разполага с съвременно софтуерно съоръжение и учебен програмен продукт, който ще разреши на учителите да основават прекарване, с което да засилят интереса на учениците към изучаваните предмети.

В изследователския център ще има и обособени кътове за независима работа на децата, за прожекции, пробна работа и наблюдаване, а образователното наличие ще интегрира информация по естествените науки, технологиите и математиката.

Промяната е обвързвана, освен със средата и употребяваните технологии, само че и с методите на преподаване. Учителите ще преминат през нужните форми на подготовка за работа с просветителните софтуери и ще продължат усъвършенстването си за консолидиране на образователното наличие.

Центърът в ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “ се осъществя със средства по програмата за „ Изграждане на учебна STEM среда “ /Science - просвета, Technology - технология, Engineering – инженерство и Maths - математика/ и е в синхрон с напъните на Община Бургас в последните години за основаване на модерни условия и въвеждане на новаторски способи на образование в бургаските образователни заведения.

Преди два месеца първият сходен софтуерен център в Бургас бе оголен в ОУ „ Иван Вазов “ в Банево. Предстои новаторски STEM центрове да бъдат разкрити още в няколко бургаски учебни заведения – ОУ „ Александър Георгиев Коджакафалията “, ОУ „ Елин Пелин “, Търговска гимназия, Професионална гимназия по компютърно програмиране и нововъведения, ОУ „ Васил Левски “ – Българово и други.

Още от БУРГАС:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР