Иновативен клиентски портал Моята пенсия“, който осигурява пълно обслужване на

...
Иновативен клиентски портал Моята пенсия“, който осигурява пълно обслужване на
Коментари Харесай

Моята пенсия: Пълно обслужване на осигурените в дигитална среда с нов портал на Алианц

Иновативен потребителски портал „ Моята пенсия “, който обезпечава цялостно обслужване на обезпечените в цифрова среда започва Пенсионно-осигурителното сдружение Алианц България. За първи път, клиентите на спомагателните пенсионни фондове ще могат да наблюдават и ръководят бързо и елементарно своите пенсионни спестявания и да бъдат обслужени напълно онлайн, без значение къде се намират и без да е нужно да посещават офис. Платформата се отличава с висока сигурност при осъществяване на интервенциите и надеждна първична видео идентификация на всеки консуматор.

„ Потребителското прекарване е сред основните критерии, който дефинира развиването на бранша. Дигитализацията на бизнес процесите, на връзката и обслужването на клиентите е наложителна. Осъзнавайки предизвикването да предоставяме бързо, комфортно и качествено обслужване на толкоз огромен брой самостоятелни консуматори, ние насочихме напъните си в тази посока. Порталът „ Моята пенсия “ надвишава упованията от познатите ни онлайн услуги и сме сигурни, че е верният отговор на възходящите потребности и условия на нашите клиенти “, показа Владислав Русев, основен изпълнителен шеф на ПОД Алианц България.

Пенсионните фондове в България обслужват 4,8 млн. клиенти, а един милион от тях се доверяват на Алианц България. За да предложи още по-бързо и по-лесно налично обслужване, Алианц България започва новия портал „ Моята пенсия “ с интегрирани справочни услуги за всички фондове – повсеместен, професионален и непринуден. От началото на идната година обезпечените в пенсионните фондове на Алианц България поетапно ще могат да получат цялостния набор от услуги – от подписване на контракт, заплащане на осигурителни вноски, осъществяване на промени в договорните условия, до подаване на документи за погашение на пенсия или средства.

Настоящите клиенти, без значение дали са имали профил в досегашната платформа ще би трябвало да се записват в новия портал „ Моята пенсия “ (MyPension). Процедурата е бърза и лесна, и включва идентификация с къса видео сесия, след което клиентът получава достъп до всички дейни услуги на платформата. При първичната регистрация се изисква устройство с камера и микрофон (смартфон, таблет, преносим компютър или настолен компютър), а клиентът би трябвало да разполага с документ за идентичност (лична карта или паспорт).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР