Инженерите на НАСА смениха спуканите уплътнения на двата горивни тръбопровода

...
Инженерите на НАСА смениха спуканите уплътнения на двата горивни тръбопровода
Коментари Харесай

НАСА замени авариралите части на Artemis I. Полетът е планиран за 27 септември

Инженерите на НАСА смениха спуканите уплътнения на двата горивни тръбопровода на Artemis I този уикенд, съобщи Space.com, базирайки се на публично известие на НАСА. Предстои да бъдат осъществени проби за зареждане с гориво, с цел да се откри дали ремонтът е сполучлив. Те са планувани за събота, 17 септември. Тогава високата 322 фута (98 метра) ракета ще бъде напълнена с нужните 736 000 галона течен водород и течен О2 за изстрелване. „ Тази проява ще разреши на инженерите да ревизират новите уплътнения при криогенни или суперстудени условия преди да пристъпят към идващия опит за изстрелване “, прецизираха от НАСА.

В събота ще бъде осъществен и така наречен тест за обезвъздушаване при начален старт на четирите съществени мотора на ракетата SLS. С него ще бъдат охладени моторите до температура от минус 420 градуса по Фаренхайт (минус 251 градуса по Целзий), с цел да са подготвени за тяхното супер охладено гориво. Агенцията не съумя да извърши този тест по време на първите два опита за изстрелване на Artemis I.

Ремонтните действия трябваше да предотвратят приключването на водородно гориво в 32-етажната ракета SLS, напомня онлайн изданието. Това приключване принуди НАСА да анулира опита за изстрелване на 3 септември на Artemis I - първият тестов полет без екипаж от програмата Artemis, която има за цел да води астронавти на Луната. Подменено е и уплътнението на по-малката 4-инчова атомна „ тръба за изпускане ”, която също даде недостатък при първия опит за изстрелване на 29 август.

Следващият опит за изстрелването на Artemis I е плануван за 27 септември, оповестиха от Космическата организация.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР