Инженери от Масачузетския технологичен институт създадоха изкуствен мозък върху кристал,

...
Инженери от Масачузетския технологичен институт създадоха изкуствен мозък върху кристал,
Коментари Харесай

Учени създадоха изкуствен мозък върху кристал

Инженери от Масачузетския софтуерен институт сътвориха неестествен мозък върху кристал , който се състои от десетки хиляди електронни синапси, наречени мемристори, написа сп. " Нейчър нанотекнолъджи "

Тези детайли са направени от силиций, както и от сплав на сребро и мед. Конструираният чип е кадърен да запомни образна информация и да я възпроизведе доста по-точно, в съпоставяне със съществуващите мемристори, направени от нелегирани съставни елементи. Новото изобретение ще разреши да бъдат усъвършенствани невроморфните устройства. Те съставляват вариация в радиоелектрониката, обработваща информацията сходно на човешкия мозък. Такива схеми могат да бъдат построени в портативни устройства и да извършват комплицирани задания , които към този момент са по силите само на суперкомпютрите.

В невроморфното устройство мемристорът извършва функционалността на транзистора, предопределен за преправянето на сигналите. Но правилата на деяние на новия чип припомнят на работата на междуневронното съединяване, познато като синапсис.

Транзисторът може да предава информация, превключвайки межда две смисли - 0 и 1 според от силата на постъпващия сигнал. Мемристорът от своя страна е кадърен да приема многочислени разнообразни положения, изпълнявайки несравнимо по-широк диапазон от операции
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР