Инженери от голям център за ядрени изследвания в Русия бяха

...
Инженери от голям център за ядрени изследвания в Русия бяха
Коментари Харесай

Спипаха инженери в руски ядрен център да копаят биткойни

Инженери от огромен център за нуклеарни проучвания в Русия бяха задържани, откакто бяха хванати да се пробват да "копаят " биткойни на мощните си лабораторни компютри, съобщи Франс прес, като се базира на локални осведомителни организации.

Задържаните са работели във федералния център за нуклеарни проучвания в Саров, град на към 370 километра източно от Москва. Те бяха задържани след опит да употребяват професионалните си компютри за персонални цели, включително и за "копаене " на биткойни, сподели Татяна Залеска, говорителка на центъра.

Създаването в интернет на виртуални валути е допустимо посредством комплицирани калкулации на мощни компютри. Операцията се назовава "копаене ". Колкото по-мощна е машината, толкоз по-бързо се основава виртуалната валута.

Центърът в Саров е зависещ на Росатом, съветската организация за атомна сила и в него се създават нуклеарни оръжия. Той се намира в град, зависещ на специфичен режим за сигурност. Достъпът е органически, включително и за съветски жители.

През 2011 година центърът в Саров бе оборудван със суперкомпютър с потенциал, достигащ един петафлоп, което по това време го правеше 12-ият най-мощен компютър в света.

През Студената война Саров бе град със стратегическо значение, който се наричаше Арзамас-16. Неговият проучвателен център бе мястото, където бяха създадени първите нуклеарни оръжия на Съюз на съветските социалистически републики, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР