Инженерът от ВМС на САЩ Джонатан Тоби и съпругата му

...
Инженерът от ВМС на САЩ Джонатан Тоби и съпругата му
Коментари Харесай

САЩ обвини двойка, опитала да продаде тайни за атомните й подводници на Франция

Инженерът от Военноморски сили на Съединени американски щати Джонатан Тоби и брачната половинка му Даяна може би са се пробвали да продадат информация за американските на Франция. Това оповестява прогресивното онлайн списание Slate, представено от Агенция Фокус.

Авторът на публикацията отбелязва, че това съмнение е направено въз основа на обстоятелството, че съпрузите са се пробвали да трансферират документи на съдружник на Съединени американски щати, както и някои особености на текста на писмото, което Тоби е изпратил до контактно лице. Отбелязва се, че откакто са получили първата партида документи през април 2020 година, французите са предали информация за това на Федералното бюро за следствия на Съединени американски щати едвам през декември. След това е назначен специфичен сътрудник, който да проверява случая, с който след това се е свързал Тоби. Арестуваната двойка се разгласи за почтена по обвиняванията в шпионаж в интерес на непозната страна.
 Бившият австралийски министър председател: Австралия съзнателно измами Франция за нуклеарните подводници Бившият австралийски министър председател: Австралия съзнателно измами Франция за нуклеарните подводници
Бившият австралийски водач Малкълм Търнбул съобщи, че неговият правоприемник " съзнателно е измамил " Франция, когато е отменил многомилиардната...

На 11 октомври стана известно, че чиновник на ФБР, който се е показал като непознат сътрудник на инженер Джонатан Тоби, е разкрил карта с памет, увита в пластмаса и сложена сред две филийки самун в сандвичи с фъстъчено масло. Джонатан Тоби е работил върху нуклеарния подводен реактор от клас „ Вирджиния “ от 2012 година, както и върху технологията, която прави тези подводници изключително тихи - и затова невидими за всеки зложелател. На 10 октомври управляващите на Съединени американски щати упрекнаха Джонатан Тоби и брачната половинка му Даяна, че са трансферирали класифицирана информация на друга страна. Ако бъдат приети за отговорни, съпрузите са изправени пред присъда от пожизнен затвор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР