Инж.Стойнев, Топлофикация Перник: Въглищата постепенно ще отпаднат от енергийния микс,

...
Инж.Стойнев, Топлофикация Перник: Въглищата постепенно ще отпаднат от енергийния микс,
Коментари Харесай

Инж.Стойнев, Топлофикация Перник: Въглищата постепенно ще отпаднат от енергийния микс, но докато са налични и докато ни осигуряват сигурно и евтино производство на енергия, не бива с лека ръка да се отказваме от тях

Инж.Стойнев, Топлофикация Перник: Въглищата последователно ще отпаднат от енергийния микс, само че до момента в който са налични и до момента в който ни обезпечават несъмнено и на ниска цена произвеждане на сила, не трябва с лека ръка да се отхвърляме от тях.

Инж.Стойнев, какво е водещо за Вас при построяването на тактиката за развиване на Топлофикация Перник?

В дълготраен интервал Топлофикация Перник се стреми да синхронизира своята активност с главните цели и ограничения за реализиране на националните политики в региона на енергетиката и климата в подтекста на европейското законодателство, правила и цели за развиване на бранша. Всички наши капиталови планове целят последователно отричане от въглищата и са в унисон със законодателството и трендовете в бранша, властващи в Европа.

Какво Ви накара да търсите други възможности на въглищата?

Наясно сме, че нашата страна не може да разчита в дълготраен проект на запасите от въглища за произвеждане на топлинна и електрическа сила. Освен това имайки поради, че добивът и потреблението на въглища в Европа предстои на забележителна редукция и преструктуриране в дълготраен проект, управлението на Топлофикация Перник взе решение да приложи нов метод, като последователно вкара нови различни горива в работата на горивната апаратура.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР