Инж. Севдалин Желев, след решението на Народното събрание за промяна

...
Инж. Севдалин Желев, след решението на Народното събрание за промяна
Коментари Харесай

Директорът на Топлофикация Русе: Всички трябва да работим за диверсификация на горивния микс, но това е постижимо след 20-30 години, не от днес за утре

Инж. Севдалин Желев, след решението на Народното събрание за смяна на поетия ангажимент за затваряне на въглищните централи до 2026 година, намерено се заприказва за енергийната тактика на Република България и за това какво би трябвало да съдържа тя. На какви правила би трябвало да се основава документът съгласно Вашия опит и дългогодишна експертиза?

По създание предоговарянето на към този момент одобрения Национален проект за възобновяване и резистентност е невероятно без ясна и добре обоснована стратегическа визия за развиването на енергийния бранш през идващите най-малко 30 години. Визията би трябвало да отразява националните специфики, само че и да е в унисон с европейските цели за развиване на енергетиката, както и Зеления пакт.

При създаването на национална енергийна тактика наложително би трябвало да се употребява експертизата на хората в сектора. Не бива да позволяваме сходен значим стратегически документ да се изготви от хора, които не са способени, а обслужват нечии ползи.

Основните цели пред нас, несъмнено, са основаването и поддържането на конкурентен и финансово постоянен енергиен пазар. Необходимо е и енергийните доставки да се правят при минимални разноски. Не бива да се не помни и ролята на диверсификацията на горивния микс и основаването като цяло на по-екологично произвеждане на сила.

Кое ще бъде най-трудното при правенето на тази основна за България тактика?

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР