Инж. Николов обясни,че в момента се работи по премахването на

...
Инж. Николов обясни,че в момента се работи по премахването на
Коментари Харесай

Инж. Христо Николов: Изливът на отпадни води в езерото е ограничен! Тръбопроводът е спукан под механично въздействие!


Инж. Николов изясни,че сега се работи по премахването на дефектиралия сектор на тръбопровода, който към този момент е изваден и укрепен. По думите му, извадени са към 270 метра, като планът планува възобновяване на трасето.

" В момента следва заваряване на тръбопровода, монтаж, изтичане на тежести, тестване, а в това време приготвяме траншея, в която ще бъде положен новият водопровод. Траншеята би трябвало да е на дълбочина 22 метра. Преди това нямам визия на какъв брой метра е била, ние открихме тръбата на дълбочина към 13 метра – разчупена на две “, разяснява експертът.

Той не се ангажира с изказванието, че тръбопроводът е ударен от транспортен съд или, че монтажът е фалшив. Но удостовери, че повода за разкъсването на тръбата е механично влияние. 

" Ние намерихме оборудването от горната страна, раздран. Останалата част от тръбопровода отчасти е под дъното, което значи, че и другата част може да е била под дъното, само че заради външно влияние да е изкаран от горната страна. Когато свръзките са се скъсали е допустимо да се е напълнил с въздух и да е изплувал на повърхността “, съобщи инж. Христо Николов.

Той обясни, че сега се прави нова траншея, размерът е към 50-60 хиляди куб./м., в южната част траншеята ще е дълбока над 10 м., а в северната ще е към 7-8 метра.

" Работим с концепцията оптимално бързо да възстановим сектора. Чисто софтуерно ни е належащо време към 45 дни, само че сме мощно подвластни от метеорологичните условия и корабоплаването, защото работим във водния път. Екипът е огромен, само че под вода работят 14 водолаза. Последния прозорец за работа беше към 6 часа, уповавам се да можем да работим и повече, само че сме подвластни от корабния трафик. Газенето на корабите е 11 метра, а полагането на новата тръба ще е на минус 22 метра, тъй че да не се стига до нова повреда ", изясни инж. Николов. 

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР