Инициативният комитет, започнал подписка за свикване на референдум срещу джендър

...
Инициативният комитет, започнал подписка за свикване на референдум срещу джендър
Коментари Харесай

БСП събра малко над 208 хил. подписа за референдума си срещу джендър идеологията

Инициативният комитет, почнал подписка за привикване на референдум против " джендър идеологоията " и подсилен от Българска социалистическа партия, е съумял да събере малко над 208 хиляди подписа за тримесечния период, с който разполагаше. Това оповестиха на брифинг в коридорите на Народното събрание двамата съпредседатели на комитета депутатът от левицата Ирена Анастасова и Владимир Шейтанов, представляващ съдружие РОД.

Въпросът, под който се подписваха жителите, бе: " " Подкрепяте ли въвеждане на възбрана за образование, образование и агитация, свързани с смяна на пола и с концепции за различен пол, друг от мъжки и женски, измежду деца и възпитаници в просветителната система на България? ".

“С провеждането на референдума за джендър идеологията искахме да заострим вниманието на родителите. Ние сме подчертали върху прояви, които стигаха до нас посредством възпитаници и родители за опити да се прокарва джендър идеологията в училищата”, съобщи Ирена Атанасова от Българска социалистическа партия.

Анастасова и Шейтанов дефинираха като триумф и " доста огромна победа " постигнатия резултат и оповестиха, че още през днешния ден ще внесат подписите в Народното събрание. Това обаче е единствено първата стъпка от процедурата. Оттук нататък ръководителят на Народното събрание Росен Желязков би трябвало неотложно да изпрати подписката на Главна дирекция " Гражданска регистрация и административно обслужване " (ГРАО), която прави служебна инспекция не по-късно от 45 дни от приемането ѝ.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР