Инициативният комитет за издигането на Мая Манолова за кмет на

...
Инициативният комитет за издигането на Мая Манолова за кмет на
Коментари Харесай

Мая Манолова ще оспори изборите в понеделник и ще предложи нови изборни правила

Инициативният комитет за издигането на Мая Манолова за кмет на София ще внесе тъжба в Общинската изборна комисия в понеделник, заяви организацията. В жалбата са посочени доказателства за груби нарушавания на изборните правила на локалните избори за кмет в София, се показва в мейл до медиите.

Мая Манолова ще направи изказване пред медиите във връзка настояването за анулиране на изборните резултати.

В същото време нейният предприемчив комитет поставя началото на петиция за оборване на резултата от изборите в София и с оферти за промени в изборните правила, измежду които и въвеждането на машинно и електронно гласоподаване.

" Властта стигна дъното в организацията и операцията на тези избори ", разгласи Манолова на конференция откакто станаха известни окончателните резултати от изборите. " Пълно е с нарушавания, които ще представим пред съда с една-единствена цел – това да не се повтаря ", сподели Манолова пред Би Ти Ви. Повече от казаното на конференцията четете тук.

След първия тур на изборите Манолова сезира прокуратурата за пазаруването на ромски гласове, само че жалбите й не бяха почетени поради неналичието на доказателства. Повече за това четете тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (472)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР