Инициативният комитет на живеещите в село Константиново потвърждава, че на

...
Инициативният комитет на живеещите в село Константиново потвърждава, че на
Коментари Харесай

Вижте в „Петел“: Ето защо цяло село се вдига на протест пред община Варна, там улиците са такива от 2 години

Инициативният комитет на живеещите в село Константиново удостоверява, че на 3 август от 10.00 часа, ще организира кротичък митинг пред постройката на Община Варна. Това събощиха в писмо до медиите от комитета.

„ Ще се съберем макар правените в някои медии внушения, че в село Константиново е почнал ремонт на улиците и че дерето се почиства постоянно “, декларира ръководителят на инициативния комитет Марин Урумов. Той добави, че по отношение на медийни изявления, че ситуацията с инфраструктурата в Константиново се усъвършенства, желае да каже по какъв начин на процедура стоят нещата.



„ Ремонтът на уличната мрежа “, за който оповестяват от община Варна, в действителност се показва в запълването на няколко дупки, в действителност се е състоял единствено в почивните дни. Доколко той е решил проблемите проличава от фотосите, направени в селото през днешния ден.

От селото са афектирани, че нещо въобще е почнало да се прави едвам откакто жителите му са декларирали, че ще излязат на митинг под прозорците на кмета на Варна Иван Портних. А обстановката е такава още от 2016-а година.

Само ден преди да стартира работата, е получено писмо от Мая Манолова - омбудсман на републиката, която поддържа настояванията на инициативния комитет.

В този смисъл жителите на Константиново още веднъж припомниха настояванията си, за които упорстват пред териториалните и централни органи на изпълнителната власт от години, и за които ще настояват и на утрешния митинг:

- Укрепване на изровеното след наводнението от 2016г. отводнително дере на селото.

- Изграждане и възобновяване на неремонтираната от години и изцяло разрушена след наводнението инфраструктура – улици и мостове;

- Изграждане на мръсна канализация в селото.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР