Инициативата се прави с благотворителна цел. Шефът на Valve Гейб

...
Инициативата се прави с благотворителна цел. Шефът на Valve Гейб
Коментари Харесай

Рокет Лаб ще изстреля в космоса гнома от компютърната игра Half-Life!

Инициативата се прави с благотворителна цел. Шефът на Valve Гейб Нюъл ще подари по $1 $ на детска болница за всеки човек, който се включи да следи излъчването в действително време. 

Поредицата Half-Life е въодушевила доста деца в края на 20-ти и началото на 21-ви век. Някои тези деца са почнали да се занимават с просвета точно поради серията от игри. Първата игра излиза през 1998 година и в нея се споделя за Гордън Фриймън – научен физик, приключил MIT и работещ в изследователската база Black Mesa. В тази база се развиват технологии, въз основата на които чрез телепортация се реализират пътувания в други светове.  

Един ден Фриймън организира опит, в границите на който би трябвало да подаде необикновен материал към спектрометър за разбор. Спектрометърът обаче експлодира и цялата Земя е обхваната от верижна реакция, с помощта на която в целия свят се появяват портали сред планетата ни и чуждоземния свят Зен. В хода на играта вие би трябвало да помогнете на Фриймън да овладее бедствието, да се опълчите на военните, които се пробват да прикрият случая, да изстреляте ракета и най-после да влезете в самия Зен, с цел да спрете нашествието от извънземни. 

През 2004 година излиза втората игра от поредицата: Half-Life 2. Изминали са две десетилетия от събитията в Half-Life, а в това време, въпреки че предходното злополучие е спряно, Земята е открита и превзета от могъщата извънземна империя Комбина. Голяма част от планетата е опустошена, а оцелелите хора живеят едвам в няколко града. Столицата на човечеството е Сити 17 и там се развива повествованието в Half-Life 2. Гордън Фриймън се среща с дребното останали учени, участващи в съпротивата против Комбината, и в хода на играта вие ще би трябвало да му помогнете да се справите с админа доктор Брийн, владетеля-марионетка на човечеството, настоящ от името на империята. След като нахълтате в Цитаделата, голяма чуждоземна постройка в центъра на Сити 17, разположеният в нея портал експлодира. 

Half-Life 2: Episode 1 споделя историята след детонацията на портала. Сити 17 е застрашен от по-нататъшен гърмеж на реактора за тъмна сила в Цитаделата. За тази цел Гордън Фриймън си партнира с Аликс Ванс, дъщерята на Илай Ванс, неофициален началник на съпротивата. Те забавят детонацията, изтеглят жителите на Сити 17, само че сами не съумяват да изоставен града в точния момент. Взривната вълна от Цитаделата опустошава влака, благодарение на който се пробват да се отдалечат от региона.

В Half-Life 2: Еpisode 2 Фриймън и Аликс би трябвало да доближат до базата с бежанците от Сити 17. Пътят им минава през една гора с изоставени мини – точно там намирате градинския гном, който ще бъде изстрелян тези дни в действителния свят с ракетата на Рокет Лаб. Но да се върнем на играта. В Episode 2 Гордън Фриймън сполучливо доближава базата, като там би трябвало да помогне на екипа да изстреля ракета в космоса. Целта – да се овладеят последствията от детонацията на Сити 17 и да се затвори назряващ портал, през който Комбината може да нахълта и да смаже съпротивата. Задачата е сполучливо изпълнена. Междувременно в случай че вие съумеете в границите на играта да занесете гнома в ракетата и да пандизите нейния люк, ще отбележите ачийвмънта Our Mutual Friend.

За повече информация: Rocket Lab

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР