Инициативата с цел доказването на ефективността на безусловния базов доход

Инициативата с цел доказването на ефективността на безусловния базов доход ...

Признаха експеримент с гарантиран доход за успешен

Инициативата с цел доказването на ефективността на безусловния базов доход е била стартирана в град Стоктън през 2019. Associated Press съобщава, че право за участие в програмата са получили 125 жители на града, чийто среден доход не надвишавал 46 000$ годишно.
Според доклада от изследването, експериментът е успешен. Получавайки 500 долара месечно в продължение на две години, без никакви условия, всички 125 души са изплатили дълговете си, намерили са си постоянна работа и са получили „статистически значими подобрения“ на емоционалното здраве.

Богати хора разкриха как привличат енергията на парите Богати хора разкриха как привличат енергията на парите
Всеки ден виждаме, докосваме и използваме различни предмети. Малко хора знаят, че тяхната енергия, може да направи чудеса. Това звучи ...
За времето на експеримента се е увеличил броят на тези, които при наличието на безусловен доход са си намерили постоянна работа. Ако в началото едва 28% от участниците са имали работно място на пълен работен ден, то година по-късно броят им се е увеличил до 40%. В контролната група, която не е получавала 500 долара месечно, увеличението по този показател е било едва 5% за същия период.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com