Инициативата на президента (2012-2017) RE:TURN мотивира сънародниците ни да инвестират,

...
Инициативата на президента (2012-2017) RE:TURN мотивира сънародниците ни да инвестират,
Коментари Харесай

Плевнелиев: Събирам българите по света да помагат на родината

Инициативата на президента (2012-2017) RE:TURN стимулира сънародниците ни да влагат, да подаряват и да се ангажират със смислени начинания в страната

Президентът на републиката (2012-2017) Росен Плевнелиев даде старт на нова самодейност за българите в чужбина. Това заяви самият той пред " 24 часа ".

Фондацията му " Решения за бъдещето ", в партньорство с Българска асоциация за дялово и рисково вложение, фондация " Америка за България " и Българския център по предприемачество започва самодейността RE:TURN, ориентирана към българите по света, за да стимулира сънародници ни да влагат, подаряват и да се ангажират интензивно със смислени начинания в страната ни.

RE:TURN (https://return.bg/) е нова и дълготрайна самодейност, която има упоритостта да работи непрекъснато с българите в чужбина, като им дава опция да се срещнат с разнообразни планове и перспективни начинания в България, описа президентът (2012-2017) Плевнелиев. Той е неин главен дипломат, съчетавайки предходния си опит в областта на вложенията, предприемачеството и нововъведенията и посветеността си за намиране на работещи решения за бъдещето на България. Предвиждат се регулярни визити на българските общности в разнообразни елементи на Съединени американски щати и Европа, както и намиране на ефикасни решения и политики за консолидираното на българите в чужбина.

През миналата седмица бяха извършени събития в Сан Франциско, Лос Анджелис и Сиатъл, които са били посетени от повече от 400 българи, живеещи и работещи на Западния бряг на Съединени американски щати. RE:TURN разпространява България като бързо разрастващо се място за вложения и бизнес, с предпоставки за добър стандарт на живот и кариерно развиване.

Българите в чужбина бяха главен фокус в мандата на президента Плевнелиев. И преди, и в този момент главната му задача е да се запази и поддържа връзката им с България, като им се дава опция за интензивно присъединяване в българския политически, стопански и обществен живот. " Българската общественост, със своята експертиза и професионализъм, съставлява голям капацитет, който би могъл да се осъществя назад в развиването на страната ни ", акцентира Плевнелиев.

По време на събитията са показани сполучливи образци от България в областта на вложенията, бизнеса, предприемачеството и неправителствения бранш. Сред поканените панелисти са били потвърдили се бизнесмени, експерти, експерти и представители на бизнеса. Участвали са Ивайло Пенчев, изпълнителен шеф на международния водач на стени за катерене; Антони Христов, който развива изобретателния бранш в България и Европа; Васил Терзиев, сериен предприемач; представители на български капиталови фондове.

По време на събитията историите на триумфа си са разказали и представители на българската общественост, работещи на Западния бряг, измежду които Богомил Балкански, почетен консул на България в Силициевата котловина.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР