Инициативата КвАРТал ще затвори улиците за коли, в културния квартал

...
Инициативата КвАРТал ще затвори улиците за коли, в културния квартал
Коментари Харесай

КвАРТал-ът затворя улиците за коли на 18 май

Инициативата " КвАРТал " ще затвори улиците за коли, в културния квартал на София " КвАРТал ", с цел да могат жителите и гостите на столицата да се срещнат онлайн, да дискутират и да отдадат чест на тематиката за Паметта, оповестиха уредниците.

Събитието ще се състои на ул. " Сердика " в правата сред ул. " Цар Симеон " и ул. " Струма ", на 18 май, от 12.00 до 18.00 часа. Програмата ще бъде разгърната освен в затворената права, само че и по множеството местоположения из КвАРТал-а, тъй че всеки един ще може от улицата да се спусне по дребните пространства и да усети неговия дух и същинска памет.

" КвАРТал " се простира на територията на Стара София и е едно от дребното места в града съхранило паметта на другите столетия и култури. Районът е известен с Триъгълната кула на Сердика, Централната минерална баня, виенската архитектура на постройките си, както и с първия надпис на иврит в Европа.

Инициативата " КвАРТал " има за цел да сътвори платформа за продан и връзка сред съществуващи артистични пространства в региона сред бул. " Дондуков ", бул. " Мария Луиза ", бул. " Сливница " и бул. " Васил Левски " и по този метод да обособи тази територия като културен квартал в София, по образец на редица европейски градове като Краков, Прага, Будапеща, Рим и други.

Освен платформата, една от задачите на плана е да помогне за съхраняването на достоверния тип на тази част от столицата, обособяването на повече пешеходни зони и зелени пространства в региона.

Събитието се провежда в партньорство с регион " Оборище ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР