Инициативата Един път, един пояс“ (One Road, One Belt), известна

...
Инициативата Един път, един пояс“ (One Road, One Belt), известна
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Новият „Път на коприната не е „китайски заговор“

Инициативата „ Един път, един пояс “ (One Road, One Belt), известна още като новия „ Път на Коприната “, не е „ китайски скрит план “, съобщи китайският президент Си Дзинпин, оповестяват водещите информационни организации.

Обявеният през 2013 година мегапроект „ Един път, един пояс “ има за цел да свърже Китай по суша и по море с Югоизточна Азия, Пакистан и Централна Азия, а по-късно и с Близкия Изток, Африка и Европа.

На среща на върха през месец май предходната година, Си Дзинпин даде обещание 126 милиарда $ за реализирането на проекта, само че доста западни западните столици подозират, че самодейността цели да ускори въздействието на Китай в чужбина, а не толкоз да способства за международното благополучие и разцвет.

„ Инициативата „ Един път, един пояс “ не е китайски скрит план, както настояват някои хора в чужбина. “, съобщи Си по време на годишния конгрес Boao Forum for Asia в южната провинция Хайнан.

„ Тя не е нито проекта „ Маршал “ след Втората международна война, нито китайска интрига. Ако би трябвало да я нарека някак, то тя е „ открит проект “, добави Си, представен от организация „ Синхуа “.

По-рано Китай съобщи, че плановете по трасетата на плана ще бъдат отворени за вложения от трети страни, само че някои западни държавни управления показаха угриженост, че тези покупко-продажби ще бъдат „ изкривени “ в интерес на Китай.

Френският президент Еманюел Макрон, който бе на аудиенция в Китай през януари, съобщи, че самодейността не може да бъде „ еднопосочна “.

По време на своето изявление Си съобщи, че през последните 5 години в самодейността са взели присъединяване повече от 80 страни и голям брой интернационалните организации.

„ Китай няма да взе участие в геополитически игри с егоистични цели, да основава извънреден клуб и да постанова търговски покупко-продажби на други страни “ добави Си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР