Инициативата е в рамките на проекта DigitalKidZ: Училище с отворен

...
Инициативата е в рамките на проекта DigitalKidZ: Училище с отворен
Коментари Харесай

ICN.Bg осигури безплатен хостинг за над 1500 деца

Инициативата е в границите на плана DigitalKidZ: Училище с „ отворен код ”

„ Решихме да подкрепим плана DigitalKidZ: Училище с „ отворен код ”, тъй като имаме вяра, че децата би трябвало да получават достъп до модерно и съвременно обучение ”, показа Гергана Кузманова (вляво), маркетинг шеф на хостинг компанията ICN.Bg

Над 1500 възпитаници на възраст сред 8 и 16 години ще получат безвъзмезден хостинг за една година, като част от образованието си в DigitalKidZ: Училище с „ отворен код ”. В рамките на програмата учениците ще бъдат готови да основат първите си уеб уеб сайтове и да се научат да пишат същински код, участвайки в образователни планове, които са напълно свързани с действителния живот и бизнеса.

„ Решихме да подкрепим този план, тъй като имаме вяра, че децата би трябвало да получават достъп до модерно и съвременно обучение, с цел да покачат своята медийна и цифрова просветеност ”, показа Гергана Кузманова, маркетинг шеф на хостинг компанията ICN.Bg.

„ Използвайки нашата платформа bgschool.bg, която има за цел да насърчи развиването на всички български учебни заведения и бъдещите ИТ експерти в тях, ще предоставим на участниците в плана безвъзмезден хостинг за една година, което ще им даде опция да упражнят на процедура всичко, което ще научат в границите на програмата ”, добави Кузманова.

През февруари започва пилотната фаза на плана, като в нея ще вземат участие 15 учебни заведения от София, Казанлък, Сливен, Банско, Враца, Тутракан, Стамболийски, Божурище и Ветрен. В петък се организира и първото образование за преподаватели по осведомителни технологии от учебните заведения, които към този момент са се записали за присъединяване в плана – в частност, по просветителната методология за преподаване на „ компетенциите на 21 век ”, създадена от Фондация „ Дигиталните деца ”, и това по какъв начин да я ползват на процедура.

Програмата DigitalKidZ: Училище с „ отворен код ” покачва мотивацията на децата и ги приготвя за съвремието, в което живеят, като се концентрира върху развиването на основните „ пълномощия на 21 век ”, които са квалифицирани от Европейската комисия като наложителни за триумфа на всяко общество във времето на цифрова гражданска война, а точно:

Методологията на DigitalKidZ: Училище с „ отворен код ” е въодушевена от бизнеса и трендовете за развиване на стопанската система и цифрово-зависимото общество, като интегрира в себе си актуалните просветителни способи и опита на финландската просветителна система, която слага детето в центъра и го учи посредством работа по планове. Целта е децата да развият своето логическо мислене и да изследват взаимовръзката човек-технологии-свят, което да увеличи мотивацията им за учене.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР