Инициативата Българската Коледа е в разгара си. Със средствата от

...
Инициативата Българската Коледа е в разгара си. Със средствата от
Коментари Харесай

Три модерни апарата за рискови бебета е получила Клиниката по неонатология в Майчин дом тази година

Инициативата Българската Коледа е в разгара си. Със средствата от акцията се подкрепят самостоятелни лечения на деца със здравни проблеми /и за такива случаи към този момент разказахме/, само че част от събраните дарения отиват и за нова здравна инсталация.
Една от лечебните заведения, които постоянно получава поддръжка от Българската Коледа, е Майчин дом. В най-голямото поделение за недоносени бебета в цяла България работи и доктор Станислава Хитрова.

Тя благодари на основателя Георги Първанов, както и на всички последващи президенти, които продължиха хубавата благотворителна традиция.

През годините сме получили не малцина апарати за обдишване, кувьози, монитори. През интензивното ни поделение минава приблизително по 800 бебета годишно. Към нас се насочват извънредно дами с рискова бременност.

През 2017 година получихме три апарата от Българската Коледа – съвременен ултразвуков ехографски уред, високоспециализиран екран със програмен продукт за скрининг на вродените сърдечни аномалии и с приставка за проучване на характерни субстанции. Преди два-три дни получихме високопоточен уред за респираторна терапия на новородени. Всяка здравна техника, която получим, влиза мигновено в употреба и се употребява съвсем непрестанно.

Каузата е благородна и в действителност децата на Българската Коледа са освен тези, на които се оказва помощ персонално с лекарства или имплантанти, само че и всички недоносени бебета, грижите за които са свързани с дарената инсталация.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР