Инициатива Мисия безопасни пътища“ е за приемане на нов Закон

...
Инициатива Мисия безопасни пътища“ е за приемане на нов Закон
Коментари Харесай

Близки на жертви от катастрофи започват срещи в цялата страна

Инициатива „ Мисия безвредни пътища “ е за приемане на нов Закон за придвижване по пътищата

Близки на потърпевши в произшествия и Институтът за пътна сигурност сложиха през вчерашния ден на среща в София началото на гражданска самодейност " Мисия безвредни пътища ". Тя има за цел да насочи вниманието на политиците върху решаването на проблемите с рисковите пътни прави у нас.

" Днес стартираме тази национална гражданска самодейност, с която започваме всяка седмица да бъдем в друг град, с цел да принудим идващото българско държавно управление да извърши съответни дейности – нов Закон за придвижване по пътищата. Второто нещо, което желаеме да променим, е да създадем напълно нова конструкция за ръководство на пътищата. Агенция " Пътна инфраструктура ", дружно с Държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата " и Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ", да станат една държавна конструкция. Трябва да създадем и стандарти за ръководство на риска. Това Институтът за пътна сигурност го е подготвил в пътна карта, която желаеме за два месеца след тази самодейност за събиране на подписи да принудим българското държавно управление да одобри ", сподели Богдан Милчев от Института за пътна сигурност. 

Първата среща с жители ще бъде в Шумен на 4-ти февруари. Миналата година при пътни произшествия са починали 530 души, ранените са над 8 000.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР