Инициалите на тримата наследници на британския престол - на принц

...
Инициалите на тримата наследници на британския престол - на принц
Коментари Харесай

Пускат монета с инициалите на тримата наследници на британския престол

Инициалите на тримата наследници на английския трон - на принц Чарлз, на сина му принц Уилям и на внука му принц Джордж, за пръв път се появиха дружно с буквите на кралица Елизабет Втора на нова монета от 5 английски лири, оповестиха от Кралския монетен двор.

"С цел да бъдат почетени и четирите генерации на кралското семейство. Инициалите на монарха, на нейния наследник, внук и правнук за пръв път са изобразени в серия колекционерски монети ", се споделя в известието.

Монетите са изсечени с цел да бъде маркирана сполучливата за кралския замък 2018 година. Тя се оказва наситена на събития в растящото семейство на Нейно Величество. Отбелязва се 65-ата годишнина от коронацията на Елизабет Втора, 70-годишният празник на принц Чарлз и петата година на принц Джордж. През месец май се чака и сватбата на петия по линията на заместничество на английския трон принц Хари с американската актриса и фотомодел Меган Маркъл.

Стойността на новата монета с усъвършенствана обработка е 13 английски лири, тази от сребро е 82,5 лири, а златната ще коства 8,45 хиляди лири.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР