инистерският съвет одобри проектозакон за изменение и допълнение на Закона

...
инистерският съвет одобри проектозакон за изменение и допълнение на Закона
Коментари Харесай

Всички глоби към КАТ - на един фиш

инистерският съвет утвърди проектозакон за изменение и допълнение на Закона за придвижването по пътищата.

Той цели да обезпечи нужната експедитивност и навреме осъществяване на административнонаказателната отговорност за нарушавания на разпоредбите за придвижване по пътищата и по този метод ще разреши по-ефективно потребление на ресурсите на Министерството на вътрешните работи за реализиране на контрола за съблюдаване на разпоредбите за придвижване по пътищата. Това оповестиха от пресслужбата на кабинета.

Предвижда се

установяването на нарушаването и налагането на наказването да се реализира в една административна процедура, с издаването на един документ - фиш за определяне на административно нарушаване и налагане на административно наказване, като в избрани случаи с него ще може да се постанова и наказване отнемане от право да се ръководят моторни транспортни средства, както и да се лишават контролни точки за доклад на осъществените нарушавания.

Съставеният фиш ще може да бъде обжалван в 14- дневен период от неговото връчване пред районния съд, в региона на който е осъществено нарушаването.

Дава се опция на нарушителя в 14-дневен период от връчването на фиша да заплати наложената санкция в размер 70% от плануванаъа стойност.

Улеснени са процедурите по съобщаване и връчване на издадените административни наказания: присъствено - да се дават на ръка, при съставянето им; с предложено писмо с противоположна разписка; посредством чиновници на Министерството на вътрешните работи; при реализиране на административно обслужване.

Предвидени са налични благоприятни условия за възнаграждение на дължими санкции или имуществени наказания на гише, посредством банкова карта, по банков път или по интернет с банкова карта или с различен електронен платежен инструмент.

Предвидена е насилствена административна мярка във връзка с всички административни нарушавания, за които е планувано отнемане от право да се ръководят моторни транспортни средства - краткотрайно лишаване на свидетелството за ръководство на моторни транспортни средства.

Предвижда се също по този начин и смяна на давностните периоди по Закона за административните нарушавания и санкции във връзка с осъществяването на наложеното наказване краткотрайно отнемане от право да се ръководят моторни транспортни средства, с цел да бъде дейно осъществяването на наложеното наказване.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР