Ingenuity, малкият хеликоптер на Марс, който можеше, вече не може,

...
Ingenuity, малкият хеликоптер на Марс, който можеше, вече не може,
Коментари Харесай

Марсианската мисия на хеликоптера Ingenuity на НАСА приключи

" Ingenuity, дребният хеликоптер на Марс, който можеше, към този момент не може ", оповестиха от НАСА.


" Най-малко един ротор се е счупил по време на последния полет на роботизираната летателна машина предходната седмица ", оповестиха от НАСА. Ingenuity остава в контакт със своя сателит, марсохода Perseverance, който изследва пресъхнало речно корито за следи от липсващ марсиански живот.

Сега Ingenuity ще бъде зарязан.

" С мъка би трябвало да оповестя, че Ingenuity, дребният хеликоптер, който можеше - и непрестанно повтаряше: " Мисля, че мога, мисля, че мога " - ето, той към този момент предприе последния си полет на Марс ", разгласи Бил Нелсън, админ на НАСА, във видеопослание, оповестено на X.

Ingenuity дойде на Марс в ходовата част на марсохода Perseverance през февруари 2021 година Хеликоптерът беше късно прибавен към задачата, нискобюджетната, високорискова и високодоходна софтуерна проява, употребяваща доста подготвени съставни елементи, която даде значими уроци на бъдещите проектанти на задачи по време на 72-те си полета през разредената атмосфера на планетата.

" Те могат да разчитат на това, което постигнахме. Могат да се базират на обстоятелството, че процесор за мобилен телефон от 2015 година може да оцелее в радиационната среда на Марс в продължение на две години и половина. Литиево-йонните акумулаторни кафези, които са комерсиални, подготвени за продажба, могат да оцелеят две години и половина. Това са големи победи за инженерите в НАСА ", съобщи Теодор Цанетос, началник на плана Ingenuity. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР