Инфраструктурата не е адекватна както на климатичните промени, така и

...
Инфраструктурата не е адекватна както на климатичните промени, така и
Коментари Харесай

Юлиян Попов: На много места морето е много тежко замърсено от самите порои

Инфраструктурата не е съответна както на климатичните промени, по този начин и на съществуващия климат. Наводнението в Царево е допустимо да е обвързвано с климатичните промени, само че това се е случвало и в предишното. Виждаме случай, в който инфраструктурата не е съответна на съществуващото състояние.

Това съобщи министърът на околната среда и водите Юлиян Попов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Попов разяснява, че би желал Национален институт по метеорология и хидрология да се активизира. По отношение на Плановете за ръководство на риск от наводнения Попов призна, че сега имаме проект, само че във връзка с новия проект има известно закъснение. Според него проектите, които се създават, имат потребност от актуализация. Той призна, че имат потребност от дронове, тъй като това би помогнало в работата им.

“Всички изявления в обществените мрежи на очевидци се събират и се ревизират. В доста случаи сходни оголвания на тръби може да са естествени дъждовни преливници, което не е неправилно или нелегално, само че ние го ревизираме, с цел да сме сигурни и ние, и обществото. В момента на доста места морето е доста тежко нечисто от самите порои и е мъчно да се направи връзка, като има тръба и мрачно леке, значи някой е заустил битови води, и ето ги във водата ”, счита той.

“В случая с Карлово казусът не е, че нещо е изсечено, а че е залесено нещо, което не би трябвало ”, призна министърът на околната среда и водите и изясни, че не всички дървесни типове са подобаващи за залесяване.

Попов разясни, че сега тече щателна инспекция в Разград.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР