Информацията за спирането на завода за отпадъци е фалшива новина,

...
Информацията за спирането на завода за отпадъци е фалшива новина,
Коментари Харесай

Фандъкова: Спирането на завода за отпадъци в София е фалшива новина с предизборна цел

Информацията за прекъсването на завода за боклуци е подправена вест, тиражирана от Българска социалистическа партия с предизборна цел, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, представена от News.bg.
Фандъкова назова " безспорна безнаказаност " изказванията на ръководителя на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет (СОС) Калоян Паргов, че общината няма да получи нужните европейски средства за построяването на завода. Инсталацията за преправка на боклуци и превръщането им в RDF гориво би трябвало да бъде построена от " Топлофикация-София ".
По думите на кмета в актуалната политическа акция е премината границата сред операцията и пропагандата, както и откровените неистини.
" За следващ път сътрудниците от Българска социалистическа партия потвърдиха, че за тях домогването до властта е доста по-важно от плановете за града. Жалко! ", сподели градоначалникът.
Кметицата посочи, че даже на Европейската комисия се наложило да опровергае една подправена вест, тиражирана с безусловно политически, партийни и предизборни тези.
Фандъкова регистрира, че RDF инсталацията за произвеждане на сила от боклуци е тежък план, който в началото социалистите са подкрепили.
Кметът на София даже персонално имала среща с комисарите в Брюксел по този план и по никакъв метод не би си разрешила да я свързва с предизборни цели.
Заводът е значим за постигането на задачите за стратегиите на околната среда и сходни изявления могат да повлияят за постигането на задачите, уточни градоначалникът. " Не може плановете на София да се включват в една партийна борба с доста краткосрочни политически дивиденти ", приключва Фандъкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР