Информацията, че асистент-режисьор е дал оръжието на Алек Болдуин и ...

Информацията, че асистент-режисьор е дал оръжието на Алек Болдуин и

За трагедията с Болдуин: Само оръжейник може да дава оръжие на актьорите

Информацията, че асистент-режисьор е дал оръжието на Алек Болдуин и го е уверил, че е безопасно, посочва, че е прескочена доста значима позиция – оръжейникът. Това изясни каскадьорът Тони Давидов, взел участие във филмите "Вещерът " и "Бодигард на килъра ", пред bTV.

„ Именно последният е трябвало да се грижи за оръжията на сета и никой с изключение на него няма право да подава на актьорите и каскадьорите оръжия “, добави Давидов.

Той изясни и че никога не е работа на артиста или каскадьора да ревизира даденото му оръжие.Още по темата23 окт 2021 10:095822 окт 2021 07:0961

Вчера стана ясно, че Алек Болдуин е умъртвил операторка и ранил режисьор на фотосите на филм.

Тони Давидов изясни и каква е процедурата при екстремни подиуми във филмите.

„ Обикновено на снимачната площадка се употребяват бойни револвери, цялостни с халосни патрони, само че даже при подиуми на зареждане не се поставят същински патрони “, разясни каскадьорът.

Процедурата при екстремни подиуми и такива с оръжия е строго обговаряне преди началото на фотосите, а оръжейникът нормално отива и при актьора, с цел да разбере държал ли е в миналото оръжия и по какъв начин ще се случи сцената.

При подаване на револвер на артист оръжейникът пред него цялостни пълнителя и приготвя оръжието, след което го дава на артиста и той взема участие в сцената. След края на сета то се взима още веднъж от експерта по оръжия на снимачната площадка, изясни каскадьорът.
При Алек Болдуин евентуално снимането е било против камерата, с цел да се спести някакво време, допусна Давидов.

Според него е необичайно, че операторът и режисьорът са били зад камерата в този миг, без да е имало защитни стъкла.

Обикновено при такива подиуми има камера, само че не и хора зад нея, сподели още Давидов.

Източник: dnes.bg