Информация за пандемията у нас представи и днес математикът Николай

...
Информация за пандемията у нас представи и днес математикът Николай
Коментари Харесай

Витанов: Иде есенно-зимната вълна. Не вълница – вълна

Информация за пандемията у нас показа и през днешния ден математикът Николай Витанов. На стената си във Фейсбук той още веднъж подсети, че заплахите, въпреки и постепенно ще дойдат от запад. За момента ситуацията е спокойна, само че той счита, че Ганьо работи. Така той разказва хората, които по никакъв метод не пазят себе си и близките.

Ето и цялата прогноза за през днешния ден:

„ Караме по технологията за оценка и прогнози, както всеки ден.

Това са числата. Ако ви е еднакво, не го четете.

Добрите вести към момента не престават. Лятната вълница си отиде. Стойностите на показателите са към минималните си равнища, след което се чака да стартира покачване. Хомеостазисът държи. Синята зона доближава оптималния си обсег.

Процесът на засилена несъобразителност продължава. Прогнозата е, че този развой няма да наруши хомеостазиса на системата до края на септември, до изборите и седмица до 10-на дни по-късно. След това ще почне да идва сметката. Гледайте в този момент, дали прогнозата ще се извършва или не.

Що се отнася до настоящото положение – спряхме да вървим надолу. Смазахме лятната вълница и тя си отпътува. Иде есенно – зимната вълна. Не вълница – вълна.

Намираме се в сюжет Празни лечебни заведения, ден 71. Очакван период на непоклатимост на сюжета – най-малко 75 дни. До изборите и по-късно. Други упования – продължение на прогнозата за непоклатимост на сюжет Празни лечебни заведения за повече от 75 дни. Но дано да направи 75 дни.

14-дневната заболеваемост през днешния ден е 98.25 на 100 000. Започна зиг-заг придвижване – пораства, спада, пораства, спада. Това е предверието преди началото на бавния етап на покачване, с който ще стартира есенно – зимната вълна. Хомеостазисът държи, както ви бе и планувано. Но също ви бе планувано, че безсмъртният Ганьо – непазещ себе си и близките и сеещ болест, ще унищожи този хомеостазис. Процесът ще бъде муден. Горката система ще се съпротивлява колкото може. Но както знаете, Ганьо сполучливо унищожава всичко, което го пази и след това би трябвало да се откри различен да му е отговорен.

Основният сюжет го знаете – Празни лечебни заведения (под 500 в интензивни отделения и под 5000 в неинтензивни отделения).

Проверка на обстановката с пандемията през днешния ден

1. Общата конюнктура - Модифицирания Омикрон не съумява да възпламени дифузното разпространяване И по този начин към този момент 175 дни след края на изключителната епидемиологична конюнктура.

Да забележим числовите доказателства за това.

3. Базовото репродуктивно число - през днешния ден е 1.01. Над 1.00 е. Обхватът на болестта се уголемява. Знаете – оттук насетне ще има разширявания и свивания. На това в науката му споделяме зиг-заг неустойчивост. Базовото репродуктивно число е индикатор за успеваемостта на наш Ганя при подготовката на есенно-зимната вълна. Колко дейно работи – вижда се по цената на базовото репродуктивно число. Число над 1 – ефикасен Ганьо. Число под 1 – неефикасен Ганьо.

Днес – базово репродуктивно число над 1 – Ганьо – ефикасен

За тази седмица

дни с число под 1.00: 3

дни с число над 1.00: 2

Хомеостазисът още държи на напъните на всезнаещия, всеможещ, и вечен балкански левент. Обаче успеваемостта на Ганьо пораства. Това са и упованията, успеваемостта на Ганьо постепенно да пораства. Та като пристигна вълната и Ганьо почне да търси кой да му е отговорен, вие му понапомнете по какъв начин успеваемостта му постепенно е почнала да пораства още от началото на септември.

3. Проверката за суперпожар - няма суперпожар. За да има, би трябвало да има дифузно разпространяване.

Да забележим няколко контролни чисълца за през днешния ден от показателя на дифузното разпространяване

За страната - 0.18

София-град - 0.20

Пловдив - 0.16

Бургас - 0.17

Варна - 0.13

По южните граници

Благоевград - 0.15

Кърджали – 0.13

Смолян - 0.20

Хасково - 0.22

Ямбол – 0.18

Знаем си:

1. Критична стойност за запалване на дифузно

разпространяване - 1.00

2. Над 1.00 - дифузно разпространяване

3. Под 1.00 - дифузната разпространяване стопира или напълно го няма.

Днес, както се очакваше – няма проблеми. Ако забелязвате обаче, стойностите на този показател замръзнаха. Не щат да падат повече. Това значи, че клъстерното разпространяване стопира да се свива. Но, показателите са под 1, няма дифузно разпространяване. Изобщо не се възпламени дифузното разпространяване. Минахме добре през вълницата. Както видяхте, ограниченията стопираха похода към дифузното разпространяване. Демонстрира ви се какво е надзор на обстановката на основата на математическо моделиране. За математическото моделиране в епидемиологията ви писах към този момент. Ганьо е толкоз елементарен, че не знае, че такова има от 250 години, а актуалната математическа доктрина се създава от над 100 години. Но Ганьо е толкоз елементарен, че даже не може да осъзнае, че е елементарен. Ефект на Дънинг-Крюгер.

За страната, показателят е към 5.5 пъти под сериозната стойност. Успяваме. Дифузното разпространяване го няма, клъстерното спря да отслабва, само че още е на ниско равнище.

Планът за блокиране на разпространяването на модифицирания Омикрон посредством прекъсване на дифузното разпространяване работи повече време, в сравнение с бе планувано. Вече 175 дни. Прогнозата беше – ще издържи 180 дни. Гледаме. Дали обаче някой се съмнява, че тази прогноза ше се сбъдне? Е, има още 5 дни. Аз ще изчакам.

За сведение - показателите в още няколко области

Враца - 0.27

Габрово - 0.16

Добрич - 0.11

Кюстендил - 0.25

Ловеч - 0.23

Карам по азбучен ред, по 5 области всеки ден.

Както виждате, към този момент проблеми няма. Успяваме. Ситуацията е под надзор. Не пускаме дифузното разпространяване да се разпали. Във вътрешността на страната ситуацията е спокойна.

Няма дифузно разпространяване. Няма. Никъде.

Караме нататък.

3. Проверка за препълненост на лечебните заведения. ТОВА Е ВАЖНО. Има ли претъпкани лечебни заведения? Няма. Нещата са под надзор. Заетостта на леглата е десетки пъти под оптималния потенциал.

Очакванията са да се пречупи тренда на увеличение на заетостта. Но заетостта е толкоз ниска, че не се чакат проблеми освен за тази седмица, само че и доникъде на месеца, че и до края на месеца, че и до края на лятото.

Хайде и тук малко цифри

Текуща претовареност интензивни кревати: 27

Заетост за дестабилизация на „ Празни лечебни заведения “: 500

под 6% - заетостта е доста ниска

Текуща претовареност неинтензивни кревати: 539

Заетост за дестабилизация на „ Празни лечебни заведения “:5000

Под 11%. Доста е ниско

Прогнозата за септември я знаете. Сценарий Празни лечебни заведения ще е постоянен и през септември. Навреме наложените ограничения прегазиха вълницата и вкараха системата в хомеосазис с ниска заболеваемост. Мерките се махнаха, само че хомеостозисът ще издържи задоволително дълго, с цел да е постоянен сюжет Празни лечебни заведения през септември и да няма особени проблеми да изборите и към 2 седмици по-късно.

4. Проверка на смъртността. Сведена е до едноцифрено число дневно. Смъртността до края на непоклатимост на Празни лечебни заведения ще е ниска, обаче ще има дни с двуцифрено число умряли. Пазете се въпреки всичко. Ако и да протича леко, има и къси клечки. Най-добре да не стигате до изтегляне на съчка. Така обезпечено няма да изтеглите късата съчка. Възможно е да има още някой и различен ден с двуцифрено число умряли, само че нещастия не се чакат.

5. Заключение от инспекцията - и през днешния ден, 175 дни след отпадането на изключителната епидемиологична конюнктура, обстановката е спокойна. Здравната система се оправя с проблемите, сюжет „ Празни лечебни заведения “ е постоянен.

Дифузното разпространяване е угасено. Клъстерното разпространяване е на ниско равнище. Индексите обаче стопираха да падат. Прогнозата я знаете – септември ще е спокоен. Болниците няма да се изпълнят. И другата прогноза я знаете – Ганьо работи. Не може да има нещо, което да го пази и да му облекчава живота. Трябва да се унищожи. И незабавно би трябвало да се откри различен да му е отговорен. Е, гледайте какво ще става.

7. Днес – отново картата на риска, който не е видял зеленото по нея през вчерашния ден. Появи се малко зелено за празника. Знаете си – есенно – зимните проблеми се чака да стартират от западна България. Обстановката е спокойна и ще остане такава до изборите и даже след тях. Писал съм ви по кое време небесният кръчмар ще донесе сметката. Дотогава има време.

Това е за през днешния ден. Желая здраве и триумфи. И дано вирусът и войната стоят надалеч от вас. "

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР