Информация за десетки жертви и големи разрушения след удар срещу

...
Информация за десетки жертви и големи разрушения след удар срещу
Коментари Харесай

Десетки жертви и големи разрушения след удар срещу бежански лагер в Газа


Информация за десетки жертви и огромни опустошения след удар против бежански лагер в Газа последваха анонс за усилване на израелската атака против линията. Все по-тежка е филантропичната обстановка в Газа заради неналичието на храна, вода и горива. 

Здравните управляващи в следената от " Хамас " линия Газа настояват, че минимум 50 души са починали след нов израелски удар по бежанския лагер " Джабалия " в северната част на град Газа. Видеокадри демонстрират огромни опустошения и групи от хора, които се пробват да извадят телата на ранени и починали.

Директорът на така наречен индонезийска болница в Газа съобщи пред телевизия " Ал Джазира ", че минимум 50 палестинци са били убити, а 150 са ранени при израелски въздушни удари против " Джабалия ", съобщи Ройтерс.

Тази част от линията и самият град са съществена цел на усилващите се израелски офанзиви по земя, въздух и от море. Джабалия е била цел на израелски удари и преди 7 октомври, защото съгласно Тел Авив лагера се употребява и от командири на Хамас.

Последната информация от враждуващите страни - израелската войска твърди, че при интервенциите ѝ в Северна Газа през днешния ден са убити десетки терористи, иззети са оръжия и е погубен пост на " Хамас ". Военните крила на тази формация и на " Ислямски джихад " настояват, че са съумели да унищожат израелски танк и други транспортни средства.

Цивилното население в Газа продължава да заплаща тежка цена. Би Би Си цитира информации от лекари в линията, които са принудени да избират кои пациенти да избавят и на кои да не оказват помощ, поради дефицита на вода, гориво и съществени лекарства. По информация от Газа починалите от началото на новия спор към този момент са над 8500.

Снощи израелският министър председател Бенямин Нетаняху изрично изключи преустановяване на огъня и съобщи, че Израел ще води борбата против " Хамас " до надвит край: 

" Призивите за преустановяване на огъня са апели към Израел да се съобщи на " Хамас ", да се съобщи на тероризма, на варварството. Това няма да стане ", сподели Нетаняху.

Според Световната здравна организация съществува риск от " злополука на публичното опазване на здравето " в Газа. УНИЦЕФ предизвестява, че пораства заплахата доста невръстни деца в линията да изгубят живота си поради обезводняване.

Журналисти в южния град Хан Юнис разказват по какъв начин стотици хора се редят и чакат с часове за приемането на дребни количества питейна вода и самун. 

Вчера Съединените щати показаха вярата, че Израел ще стартира да позволява по 100 камиона с филантропична помощ на ден в Газа, само че не е ясно по кое време такива доставки могат да стартират. 

На изменчив принцип малко количество филантропична помощ влиза в линията от единствената допустима точка - граничният пункт Рафах с Египет. Същевременно египетският министър председател Мостафа Мадболи разгласи, че страната му няма да одобри заселването на палестински бежанци в северната част на Синайския полуостров.

Продължава  ескалацията на новия израелско-арабски спор в Близкия изток отвън Газа. Още двама палестинци са починали в окупирания Западен бряг, откакто през последните дни Организация на обединените нации предизвести, че там нараства броят на убитите от израелски военни и заселници.

Израел насочи нови танкови подразделения към регионите по границата си с Ливан, до момента в който не престават престрелките по границата с групировката Хизбула.

Друга подкрепяна от Иран организация - тази на хусите, които управляват столицата на Йемен Сана, изстреля огромен брой балистични ракети и военни дронове в посока Израел.

Сирени са прозвучали в южния град Ейлат, а въоръжените сили на израелската страна настояват, че са свалили противников летателни апарати над Червено море. Говорител на хусите се закани офанзивите против Израел да продължат:

" С божията помощ нашите въоръжени сили изстреляха огромен бараж от балистични и крилати ракети, както и забележителен брой дронове по разнообразни израелски цели в окупираните територии. Йеменските въоръжени сили удостоверяват, че това е третата интервенция в поддръжка на потиснатите ни братя в Палестина. Потвърждаваме, че офанзивите с ракети и дронове ще продължат, до момента в който израелската експанзия спре ", газа представителят.

А Абделазиз бин Хабтур, министър председателят на придвижването, което управлява йеменската столица Сана, съобщи, че хусите са част от " ос на съпротивата " против Израел, включваща Ливан, Сирия и Ирак.

Продължават и офанзивите с дронове по базата Аин ал Асад в западен Ирак, където са ситуирани американски войски. Американските бази в Ирак и прилежаща Сирия са атакувани повече от 20 пъти през последните две седмици. 
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР