Информационните и комуникационните технологии (ИКТ), в които софтуерният сектор е

...
Информационните и комуникационните технологии (ИКТ), в които софтуерният сектор е
Коментари Харесай

ИКТ индустрията може да заеме първото място по приходи в българската икономика

Информационните и информационните технологии (ИКТ), в които софтуерният бранш е водещ, има действителната опция в идващите пет години да заеме първото място по доходи измежду промишленостите в българската стопанска система. Това сподели министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов по време на полемиката за представянето на данните от годишния отчет за положението на софтуерния бранш в България – „ БАСКОМ Барометър 2022 “.

„ Привлечените задгранични вложения в бранш „ Информационни и информационни технологии “ през предходната година усъвършенстваха 7-годишен връх и доближават близо половин милиард лв. “, акцентира министър Стоянов. По думите му това е секторът на българската стопанска система, в който има най-голямо концентриране на компании, които са европейски и международни водачи в своята активност.

Брутната добавена стойност на ИКТ бранша нараства с 25% на годишна база, а промишлеността е измежду 3-те с най-голям растеж промишлености у нас, стана ясно още по време на събитието. Според класацията „ Digitalk 101 “ през 2021 година фирмите от ИКТ бранша осъществят...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР