Информационна база данни за педагогическите специалисти създава Министерството на образованието

...
Информационна база данни за педагогическите специалисти създава Министерството на образованието
Коментари Харесай

МОН прави трудова борса за учители

Информационна база данни за педагогическите експерти основава Министерството на образованието и науката. Търсещите работа като учители ще могат да се записват в нея, същата опция ще се дава и на предлагащите работа учебни заведения, детски градини и останалите просветителни институции.
 Атестират всички учители и шефове: две слаби оценки ще водят до уволняване
Създаването въз основата данни е планувано в план на Наредба за статута и професионалното развиване на учителите, шефовете и другите педагогичен експерти, оповестен за разискване от МОН.

Освен двата модула - за търсещите и предлагащите работа - ще има още един, с информация за условията за заемане на длъжностите в предучилищното и учебното обучение, за придобиване на професионална подготовка „ преподавател “ и за функционалностите на длъжностите за кариерното развиване.

В модула за педагози ще могат да се записват както учители с опит, по този начин и млади педагогичен експерти без такъв.

Системата ще има и спомагателни секции, налични и без регистрация, в т. ч. обща информация за задачите и предназначението на електронната осведомителна база данни за педагогическите експерти, насоки, вести, потребни връзки, контакти и други

Достъп до платформата ще имат педагогичен експерти, шефове на просветителни институции и оправомощени от тях лица, длъжностни лица от МОН и науката и от РУО. Всички те ще би трябвало да се записват, с цел да получат подобен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР