Инфлуенсърите в социалните мрежи са големият хит на съвременния рекламен

...
Инфлуенсърите в социалните мрежи са големият хит на съвременния рекламен
Коментари Харесай

Правят луди пари от отваряне на покупки в нета

Инфлуенсърите в обществените мрежи са огромният шлагер на актуалния рекламен бизнес.

През последните години все по-ясно стана, че потребителите са доста по-способни да харесат даден артикул, тъй като прочут или даже не напълно прочут инфлуенсър го тества във Фейсбук, oтколкото като го видят по малкия екран. Започнал главно от известни персони, трендът последователно се разшири и към така наречен микро- и миниинфлуенсъри - хора, които не са известни в обществото и имат даже по-малко от 5000 почитатели. Но изкарват пари от това да популяризират артикули пред даже и относително лимитирана публика.

Подход

Сега обаче огромните софтуерни компании стартират да създават стратегии, посредством които де факто всеки може да прави пари като инфлуенсър, написа Insider. Amazon към този момент има няколко стратегии за инфлуенсъри, като Amazon Associates, Storefront и Amazon Live. Програмите оферират набор от принадлежности, които улесняват хората да печелят пари посредством разпространение на артикули или услуги в обществените мрежи. За да станат инфлуенсъри на Amazon, потребителите могат да се записват непосредствено на уеб страницата и да свържат към своя акаунт надлежно профила си в YouTube, Instagram, Facebooк или TikTok.

Инструменти

Освен програмата Associates колосът за електронна търговия има няколко съществени стратегии, които инфлуенсърите могат да употребяват. The Drop: Brands предлага партньорство с фешън инфлуенсъри за основаване на лимитирана сбирка от облекла. Друг инструмент е Inspire. Това е сходна на TikTok функционалност, при която основателите могат да разгласяват отвесни видеоклипове по отношение на продукти и услуги, които могат да се пазарят онлайн. Налице е и Amazon Live - платформата за стрийминг онлайн, която предлага комисиона от всяка продажба. Има и Creator Connections, който пък свързва производители и инфлуенсъри. Някои инфлуенсъри вършат пари в Amazon пък, като преглеждат артикули и качват видеоклипове с разопаковане на артикул, написа Телеграф.

Ревюта

Пред Insider инфлуенсър разказва, че изкарва по 000 на месец, като прави клипове с ревюта на артикули. Но по какъв начин можете да постигнете това? Amazon работи с разнообразни инфлуенсъри в разнообразни платформи, а също и категории наличие като мода, дом, хубост и технологии. " Ние не търсим единствено един съответен човек “, споделя Кейти Скот, началник на програмата за инфлуенсъри. " Подобно на метода, по който привличаме клиенти от най-различен генезис, ние мислим по същия метод и за инфлуенсърите. Трябват ни всевъзможни хора “, прибавя тя. Сал Фарзин да вземем за пример е софтуерен консуматор на цялостен работен ден с съвсем 3 милиона почитатели в Tik-Tok. Той споделя, че към 80% от неговия шестцифрен приход идва от разпространение на артикули в Amazon. Той предлага да употребявате артикули, преди да ги препоръчате, тъй като погрешните изказвания за техните характерности могат да съсипят доверието на вашата публика.

Комисиона

Инфлуенсърите получават доходи под формата на комисиона. Тя се генерира всякога, когато консуматор закупи даден артикул, откакто е наблюдавал линк от техния профил. В взаимозависимост от продукта комисионата варира от 1 до 20%. Има обаче и спомагателни заплащания, които могат да варират от 00 до 00, сочи изследване на Insider. YouTube потребителят Jeremy Sciarappa да вземем за пример изкарва по 000 годишно от видеоклипове с рецензии на артикули и услуги. " Когато започвах, към този момент имах доста артикули от Amazon, тъй че не трябваше да закупувам нищо. Просто обиколих жилището си и започнах да върша ревюта на всичко, което имам и от което съм удовлетворен “, споделя инфлуенсърът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР