Инфлуенсърът , който беше обвинен за сексуални престъпления и прекара

...
Инфлуенсърът , който беше обвинен за сексуални престъпления и прекара
Коментари Харесай

Инфлуенсърът от затвора: YouTube още облъчва тийнейджъри с клипове на Андрю Тейт

Инфлуенсърът, който беше упрекнат за полови закононарушения и прекара месеци в румънски затвор, продължава да е " основен воин " в YouTube-алгоритъма за младежи.

Официалните канали на Тейт в YouTube, Instagram и TikTok бяха блокирани след следствието против него в Румъния.

Британската медия SkyNews обаче открива, че десетки клипове с Андрю и брат му Тристан към момента се популяризират интензивно във видеоплатформата, без възрастов " филтър ".

Журналистите вършат опит, като основават мним профил на 13-годишно момче във видеоплатформата, с цел да видят какво наличие ще му сервира YouTube Shorts - известния раздел на YouTube, сходен на TikTok, в който къси атрактивни видеоклипове се сменят автоматизирано съгласно желанията на клиента.

12 минути след първия час, в който " детето " гледа YouTube Shorts, се появява първия клип с Андрю Тейт.

Видеото демонстрира по какъв начин той се бие против различен инфлуенсър в професионален мач.

Клипът е качен от акаунт, който не принадлежи на самия Тейт, само че печели видимост (и пари) поради високия интерес към него.

15 минути след първото проявление на инфлуенсъра в сесията на 13-годишното момче, идва време за още едно автоматизирано сервирано видео от YouTube на същата тематика.

След втората поява на Андрю Тейт в стрийма - логаритъмът на YouTube като че ли се трансформира коренно.

Стриймът към този момент включва все по-голям брой видеа на Тейт, а различното наличие в паузите сред тях излиза все по-рядко.

Целият опит продължава три часа с малко спиране, като излъчването на записи със скандалния инфлуенсър продължава докрая, въпреки и с по-разредена периодичност.

В края на сесията YouTube Shorts към този момент демонстрира и крайни изявления на Андрю Тейт със полово наличие. В едно от тях той изяснява по какъв начин е изгонил своя служителка в бизнеса със секс-видеочатове, изхвърлил облеклата ѝ през прозореца и отказал да ѝ заплати.

В различен клип Тейт изяснява по какъв начин е употребявал парите си, с цел да манипулира своя другарка.

Клиповете, които логаритъмът на YouTube счита за подобаващи за 13-годишни деца, са качени от 19 разнообразни акаунта. Седем от тях сервират по няколко клипа в тричасовия стрийм.

" Огромната част от тези сметки са напълно или съвсем напълно отдадени на наличие от Андрю и Тристан Тейт, като постоянно имената на каналите са " в чест " на Андрю. Почти всички са фокусирани върху основаването на клипове за YouTube Shorts, а не по-дългите обичайни видеа за YouTube ", се споделя в разбора.

Общият брой на Shorts-записите в 19-те канала e над 1600, като 198 от тях имат над 1 милион гледания. Три от акаунитите имат видеа с по над 20 млн. гледания.

Потенциалните доходи за основателите им може да доближат 6-цифрени суми за видеата с най-голяма известност, в случай че задоволително доста хора ги видят в границите на 90-дневен интервал, споделя специалистът Сара Маккоркъдейл, която се занимава със събиране на аналитични данни за инфлуенсърски канали.

" Хората основават канали като " машини за пари ", тъй като има явно предпочитание за наличие с Андрю Тейт и това носи доходи на YouTube. YouTuber-ите реализират триумф, като дават отговор на търсенето с предложение. Предполагам, че може да има и детайл на опортюнизъм. Създателите на канали на драго сърце яхват вълната на интереса към Андрю Тейт като евентуално пристрастяваща тематика и културен феномен - до момента в който към момента го има ", споделя още тя.

Сходен тест е прибавен и върху Instagram и Tiktok, където са направени профили на 13-годишното момче. TikTok не му демонстрира нито едно видео на Тейт, само че в Instagram Reels въпреки всичко той " пробива " към края на следения интервал. В двата клипа, които логаритъмът на Instagram сортира, Тейт дава препоръки по какъв начин дамите да бъдат манипулирани и следени от мъжете.

Още преди години Тейт е успявал да " изиграе " логаритмите. Един от методите е като употребява цяла " войска от момчета " да качват неговите клипове в разнообразни обществени мрежи, като ги " примамва " с обещания за облага от рекламни бонуси.

След ареста на Тейт и рецензиите към платформите, че промотират възмутително наличие, TikTok са създали известни усъвършенствания - само че YouTube Shorts и други " копия " на китайския логаритъм изостават.

Разследването на SkyNews е довело до премахването на съвсем всички канали, за които YouTube е сигнализиран, че демонстрират неприемливо наличие за младежи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР