Инфлацията все още не влияе върху харчовете на голяма част

...
Инфлацията все още не влияе върху харчовете на голяма част
Коментари Харесай

Как да преценим кога да инвестираме при растяща инфлация

Инфлацията към момента не въздейства върху харчовете на огромна част от семействата, настояват специалисти във финансовия бранш. Същевременно поради рекордните стойности на жилищното кредитиране, финансисти предизвестяват за рисковете при изтегляне на заеми в изискванията на растящите цени.

Само за първото тримесечие на годината отпуснатите нови жилищни заеми са на рекордната стойност от 1,5 милиарда лв.. Това е с 43 % повече спрямо предходната година.

Освен инвестиция обаче, решението за закупуването на парцел с заем може да се окаже и непремерен риск в изискванията на инфлация, предизвестява Стефания Мутафчиева:

„Сумата, която теглим в заем, се обезценява от инфлацията, нашите пари също. Нашите вложения тъкмо в този миг също, нищо не се е променило“.

Тогава по какъв начин да преценим по кое време да влагаме при инфлация?

„Хората, които имат по-висока финансова просвета и повече средства, влагат повече, купуват на по-ниски цени и надлежно инвестицията им се повишава повече, откакто се излезе от кризата“.

А за останалите:

„Изключително значимо е да следим при такива стопански промени по какъв начин това въздейства на персоналните ни финанси. Доколко разноските ни се покачват, до каква степен това въздейства на спестовната ни норма, до каква степен се постанова да се лишаваме от някои неща“, показва Мутафчиева и подсети, че е наложително да имаме финансов запас за интервал от най-малко половин година.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР