Инфлацията в еврозоната се покачва след месеци на спадИнфлацията, тормозеща

...
Инфлацията в еврозоната се покачва след месеци на спадИнфлацията, тормозеща
Коментари Харесай

Вечерни новини: Инфлацията в еврозоната тръгна нагоре; Делът на ВЕИ намалява

Инфлацията в еврозоната се повишава след месеци на спад
Инфлацията, тормозеща Европа, се увеличи до 2.9% през декември, възстановявайки високите си равнища след седем следващи месечни спадове, защото цените на храните се покачиха, а поддръжката за високите сметки за сила завърши в някои страни.
Организация на обединените нации предвижда сдържан напредък на българската стопанска система (графики)
На фона на мрачна световна икономическа прогноза поради ескалиращите спорове, бавна международна търговия, високи лихвени проценти и увеличаващи се климатични бедствия, Организацията на обединените народи предвижда сдържан напредък на българската стопанска система.
Делът на ВЕИ в България е паднал през 2022 година
Делът на възобновимите енергийни източници (ВЕИ) в брутното извънредно ползване на сила в България се е намалил с 0.35 процентни пункта на годишна база до 19.1% през 2022 година Данните на Националната статистическа работа (НСИ) демонстрират още, че делът на електрическата енергия, създадена от възобновими източници, е намаляла с 1.17 процентни пункта до 20.24%.
Заплашителен знак за стартъпите вещаят данните от Съединени американски щати
Набирането на средства от американските компании за рисков капитал (VC) доближи шестгодишно дъно през 2023 година, което е злокобен знак за започващите предприятия с намаляващи парични запаси и затихващите бизнеси, които разчитат на тъкмо подобен вид поддръжка за оцеляване.
Borealis желае позволение от Комисия за защита на конкуренцията да придобие „ Интегра Пластикс “
Австрийската компания за профилирани химикали Borealis, поделение на австрийския петролен и газов колос OMV, желае да придобие българската компанията за преработване на пластмаси „ Интегра Пластикс “ АД. Тя е изпратила до Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) искане за утвърждение на договорката, става ясно от известие на регулатора.
Новият център Clean&Circle на СУ слага фокус върху кръговата стопанска система
Съвсем неотдавна СУ „ Св. Климент Охридски “ откри най-новата си постройка в кв. " Лозенец ", в която ще се обитава така наречен специфичен Център за пълномощия Clean&Circle. Той е напълно насочен към разнообразни научни разработки и проучвания, ориентирани към кръгова стопанска система.
Само 100 милиарда $ разделят Microsoft от короната на най-скъпата компания
Microsoft е единствено на 100 милиарда $ пазарна капитализация от това да открадне короната на Apple като най-ценната компания в Америка – за първи път от повече от две години.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР