Инфлацията продължава да расте, което през лятото е доста притеснителноОще

...
Инфлацията продължава да расте, което през лятото е доста притеснителноОще
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Още от тази есен минималната заплата трябва да стане 800 лева

Инфлацията продължава да пораства, което през лятото е много притеснително

Още от тази есен минималната заплата би трябвало да стане 800 лв., с цел да може броят на работещите небогати да намалее. Половин милион българи са на минимална заплата сега, те би трябвало да се оправят с 550 лв. чисто на месец, при тези цени и инфлация. Това сподели в изявление за предаването на Нова телевизия „ Здравей, България” президентът на КНСБПламен Димитров.

Той предвижда, че страната ни върви към предварителни избори.

“Първата работа на новия парламент би трябвало да бъде втора актуализация на бюджета за тази година. Това ще даде спомагателни благоприятни условия за разноски и за поддръжка на обществено слабите, пенсионерите”, изясни Димитров и подсети, че с корекцията на бюджета от средата на годината бе обезпечена поддръжка за работещите в бюджетния бранш, както и опция за разширение с 50% на обсега на получаващите помощи за отопление през зимния сезон.

"Инфлацията продължава да пораства, което през лятото е много притеснително. Ясни са аргументите – главно са енергоносителите, само че и всичко по веригата. До края на годината съгласно нас кумулативната инфлацията ще наближи 18-19 %. За 20-те артикули, които си купуваме всеки ден – самун, сирене, домати и така нататък, сме с към 45% по-бедни за последната година ", сподели още Димитров.

Той уточни, че се следи леко поевтиняване на хляба в цялата страна – приблизително с сред 2 и 6%. Цената му обаче ще се върне към старите си равнища още идващия месец поради по-скъпата нова годишна продукция от зърно.

"За горивата са нужни надалеч по-ярки ограничения от контролните органи ", сподели още Димитров.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР