Инфекциите на пикочните пътища са опасни за малки деца и

...
Инфекциите на пикочните пътища са опасни за малки деца и
Коментари Харесай

Умна пелена открива инфекции на пикочните пътища

Инфекциите на пикочните пътища са рискови за дребни деца и възрастни хора. Началото им нормално включва болежка и други признаци, които малчуганите не са в положение да опишат.

Възрастните е допустимо да страдат от невродегенеративни проблеми, които понижават чувствителността им в засегнатата зона. Освен това е мъчно да се получи проба за проби от човеци, които носят памперси.

Водени от тази концепция, инженери от университета "Пардю " са основали памперс с вграден датчик, който с акуратност открива съществуването на зараза на пикочните пътища, оповестява уеб сайтът Медгаджет.

Сензорът, подложен в общоприет памперс, регистрира нитритите, които нормално участват в урината на хора с инфекции на пикочните пътища. Устройството включва датчик на хартиена основа, акумулатори, които работят единствено при контакт с урина, прилежаща електроника и блутут предавател за транспорт на данните.

Смартфон или друго обвързвано устройство може да получава данни при всяка "поява " на урина в памперса. Точните стойности на нитритите се предават до две минути.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР