Инес Субашка се занимава професионално със спорт от 12-годишна, на

...
Инес Субашка се занимава професионално със спорт от 12-годишна, на
Коментари Харесай

Инес Субашка: Ако не тренираш тежко, не значи, че те мързи - само слушай тялото си

Инес Субашка се занимава професионално със спорт от 12-годишна, на 15 печели премия за „ Новобранец на годината “ в Съединени американски щати. След 6 изваждания на плещи по време на тренировки по баскетбол е принудена да се откаже от тази си пристрастеност и остава... без цел и еднаквост. Тази смяна отключва у нея хранително разстройство - отслабва до 53 кг, при растеж от 186 см. Към момента има издадени 4 книги, учещи човешкото тяло и здравословния метод на живот, и е в звездовищно добра форма.

Разкажи повече за хранителното разстройство - какво се промени у теб?

В началото се криех, по тази причина хората към мен нищо не знаеха. След това заживях сама, тъй че бях напълно прикрита. Никой не знаеше какви са нещата, които върша и занимават съзнанието ми. В един миг станах 53 кг, а аз съм висока 186 см. Това значи фрапантно намаляване. Всички ми натякваха, че би трябвало да хапвам повече, с цел да кача килограми. Но в действителност аз не се възприемах като слаба. По-скоро виждах, че по мен има непотребни килограми, че би трябвало да отслабна. Поглъщах разхлабителни, имах интервал, в който бях спряла да хапвам. Делях яйцето на три. Ако изядях половината, се усещах отговорна. Понякога не е нужно да вървиш при експерт, с цел да ти каже, че имаш проблем. И самичък го осъзнаваш.

Снимка: Евгений Милов

Кой беше моментът на изкривяване?

Винаги съм спортувала и съм правила тежки тренировки. В един миг обаче бях стигнала до там, че даже не можех да клекна с 20 кг. Задъхвах се на преходи в планината, които преди даже не ме уморяваха. Започнах да се запитвам за какво тялото ми се усеща по този метод, като сякаш се грижа за него. Толкова не понасях метода, по който не понасях себе си, че като стигнах до това дъно, просто желаех да направя нещо, с цел да стартира да се харесам. Наистина желаех да се трансформира, тъй като човек не може да живее със себе си с такава нетърпимост.

Снимка: Евгений Милов

Видео с Инес Субашка , която е участничка в новата тематика на Ladyzone.bg - Тайната , гледайте в тук:

Инес Субашка: Вместо да се бориш с тялото си, би трябвало да работиш с него (ВИДЕО) Когато страда от хранително разстройство, спортистката деляла яйцето на три
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР