Инерком не е дала най-високата цена за купуването на активите

...
Инерком не е дала най-високата цена за купуването на активите
Коментари Харесай

Нови разкрития: Офертата на Гинка не била най-високата за ЧЕЗ

" Инерком " не е дала най-високата цена за пазаруването на активите на ЧЕЗ в България. Бизнесът на компанията се финансира от банки и две непрозрачни структури – Score Trade и Global Victory Trust. Това излиза наяве от ново следствие на чешки медии.

Според следствието индийската компания " Индия Пауър " дружно с дребна българска компания " Фючър Енерджи " са предложили малко над 17 милиона евро по-висока цена за българските активи на ЧЕЗ от компанията на Гинка Върбакова.

Въпреки това офертата на „ Инерком “ е оценена като по-благоприятна, съобщи за стратегия " Хоризонт " на БНР чешкият публицист Петър Кубка.

Най-големият информативен портал на Чехия seznam.cz разгласява материал и видео на репортерката Зузана Кубатова, в които тя оповестява, че „ Индия пауър “, взаимно с българската " Фючър енерджи ", е направила съвсем 20 милиона евро по-висока оферта в търга.

Тази оферта е била за 360 милиона евро и падежът е за пет години. На второ място е била „ Инерком “, която желае да купи ЧЕЗ за 342,5 милиона евро, само че падежът - девет месеца. На трето място е останала чешката „ ЕНЕРГО-ПРО “ с 304 милиона евро, която е притежател на енергото в Североизточна България.

Въпреки това управлението на ЧЕЗ е решило, че офертата на „ Инерком “ е по-благоприятна.

Индийската компания е предложила окончателното разплащане да стане за интервал от 5 години, до момента в който Гинка от Пазарджик дала обещание да заплати всичко единствено след 9 месеца.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР