„Индустрията, с малки изключения, е най-малко замърсяващата, защото там има

...
„Индустрията, с малки изключения, е най-малко замърсяващата, защото там има
Коментари Харесай

Битовото отопление на твърдо гориво - основен източник на замърсяването на въздуха


„ Индустрията, с дребни изключения, е минимум замърсяващата, тъй като там има най-вече защитни ограничения, които са взети”. Това съобщи министърът на околната среда и водите Нено Димов в изявление по Нова тв. Той изясни, че главният източник на замърсяването на въздуха е битовото отопление на твърдо гориво.

По-мръсно е там, където няма топлофикация и газификация. „ Затова не е неочакван резултатът на Видин. В бедните региони замърсяването на въздуха е високо, когато приказваме за битово замърсяване. По-големите градове с по-високи финансови благоприятни условия вървят по-бързо напред”, съобщи екоминистърът.

Според него обаче не може да се каже, че въздухът в България е по-мръсен от този във Франция. „ Ако през 2011 година всички станции в София са превишавали годишната норма, то през 2016 година единствено две надвишават. Говорим за годишната норма, не ежедневната”, посочи Нено Димов.

Една от ограниченията, които ще бъдат подхванати, е коли, които не дават отговор техническите условия, да не получават първа регистрация у нас, изясни министърът на околната среда и водите.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР