Индустрията на секс стоки в Украйна се разрастваше през последните

...
Индустрията на секс стоки в Украйна се разрастваше през последните
Коментари Харесай

„Кога, ако не сега? - как се променя отношението към секса в Украйна по време на войната

Индустрията на секс артикули в Украйна се разрастваше през последните години, само че след началото на пълномащабната война се сви доста, написа украинското издание " Бабел ". Украинският магазин Lovespace, който се занимава със полово обучение и изследва статистиката за продажбите на секс играчки, пресмята, че преди съветската инвазия в страната е имало над 250 онлайн секс магазина, а в този момент са останали към 30.

През пролетта на 2022 година търсенето на такива артикули на практика изчезва, само че през лятото още веднъж стартира да пораства. Например продажбите на секс играчки с дистанционно управление, които се употребяват от разграничени двойки, са се нараснали с 65% през миналата година.

Авторът на канала в Telegram " Ці блядські історії ", отдаден на секс играчките, описа на публицистите за този опит. Когато почнала войната, тя (наричана в материала просто М.) на няколко пъти се отказала от поддържането на канала, само че скоро осъзнала, че това е метод да поддържа себе си и читателките си, които продължавали да търсят съвещания.

В края на август брачният партньор ѝ се записва доброволец в армията. В един от постовете си тя разкрива, че е получила оргазъм от играчка, която е била следена от брачна половинка ѝ на фронта посредством особено приложение. След обявата читателите изкупили всички играчки от този модел в сексшопа. " Изпитах подобен потрес, когато осъзнах, че съм тук, в Киев, а той е на фронта. Преди той контролираше играчката, когато беше наоколо, само че този път сред нас имаше огромно разстояние. Това е доста интимно прекарване. Играчката не е сурогат на индивида, който обичаш, само че ви разрешава да сте виртуално близо ", споделя М.

Тарас Крупа, съосновател на веригата Lovespace, признава, че след 24 февруари е спрял работата на сексшоповете, като се съмнявал, че в този момент хората имат потребност от това. Почти незабавно обаче почнали да идват запитвания от клиенти в инстаграм. В края на март работата им е обновена.

Lovespace подарява 10% от облагата си на ВСУ. Отделно от това екипът на сексшопа набира средства за дронове и ремонт на трофеен танк Т-72, както и доставя лубрикант за медиците.

Мениджърът на Lovespace Марина споделя, че когато търсенето на секс артикули почнало да нараства, доста хора постоянно идвали с възприятие за виновност: " Летят ракети, а аз си закупувам вибратор ". Неочаквано за самата нея, Марина стартира да изяснява на клиентите, че сексът по време на война е нещо обикновено. " Това, че не мастурбирате или не изпитвате оргазъм, няма да утежни ситуацията на руснаците ", изяснява тя.

Друга наклонност, която е забелязала при клиентите си, е, че хората стартират да се интересуват от нещо ново. " Някой от дълго време е желал да опита нещо, а в този момент осъзнава, че ракетата може да те уцели всеки ден, тъй че няма какво да чака - споделя Марина. - Трябва да успееш да опиташ това, което искаш ".

Сексологът Тася Осадчая, интервюирана от " Бабел ", разказва две противоположни тактики на украинците в отношението им към секса по време на войната: някои хора просто отхвърлят да вършат секс, а други го търсят на всички места.

" През пролетта всички бяха извънредно комплицирани. На хората не им беше до секс. Когато се адаптирахме към това, което се случваше, потребността от секс се върна. След това пристигнаха офанзивите с дронове и започнаха изключванията на тока - още веднъж трябваше да се приспособяваме. Но и напролет мнозина изпитваха съвсем животинско предпочитание за секс поради директната опасност за живота им. Просто за това не се приказва от свенливост ", споделя Осадчая.

И двете тактики при положение на заплаха са естествени, изяснява сексологът. Първата произтича от обстоятелството, че човек се пробва да не изпитва болежка и в това време потиска други чувства, като да вземем за пример възбудата. Или пък някой счита, че сексът по време на човешкото злощастие е неудобен. Вторият се основава на биологичното предпочитание за размножаване. В сериозни моменти хората желаят фамилиарност, само че по време на война не всеки път има запас за това, тъй че прочувствената фамилиарност се заменя с физическа - изяснява тя.

Друга специфичност е героизацията и сексуализирането на военните, които се трансформират в част от културата. Но за самите военнослужещи, които се връщат от фронта или са ранени, това може да се окаже проблем. Те могат да се срамят от телата си или да им е мъчно да възстановят половите си връзки с колегата.

Осадчая приканва хората да не потискат половия си живот поради стресовите обстановки, тъй като това може да докара до изостряне на болесттите или да изплесне в експанзия и принуждение. Сега в Украйна има схващане, че никой няма да върне изгубеното време, счита тя, хората стартират да възприемат войната като част от живота.

" Единственият аршин за това какъв би трябвало да бъде сексът са единодушието, сигурността и уважението. Той би трябвало да доставя наслаждение и да не вреди на вас или на другите. А войната поправя нещата: по кое време, в случай че не в този момент? " - споделя сексологът.

Превод Dir.bg
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР