Индустриалци настояват повече да не плащат първите три дни болнични,

...
Индустриалци настояват повече да не плащат първите три дни болнични,
Коментари Харесай

Да върнем 16 часовия работен ден

Индустриалци упорстват повече да не заплащат първите три дни болнични, с цел да бъдат облекчени финансово. Предложението идва от Асоциацията на индустриалния капитал, конструкция от оня вид, който в медиите доста постоянно се назовава просто " бизнесът ", " работодатели " и прочие неутрални термини. 
Предпочитаме друго наименование, малко по-разширено. Вместо " бизнесът ", да го назовем по този начин: " Едни хора, които просто желаят да ви изцедят колкото се може повече, за колкото се може по-малко пари, оферират нещо ". Вижте по какъв начин по-добре се връзва, цялата вест внезапно си отива на мястото - " Едни хора, които просто желаят да ви изцедят колкото се може повече, за колкото се може по-малко пари, оферират да не ви заплащат болнични първите три дни ".
Така, в този момент е добре, заспа.
Но ние мислим, че бизнесът (да се чете горната дефиниция) прекомерно страхливо предлага хрумвания и сами ще предложим други.
1) Минималната работна заплата да се понижи
Минималната работна заплата незаслужено пораства през последните години. 560 лв. е крупна сума, която стига не просто за поддържане на добра покупателна дарба, само че и за заделяне на пари, останали ти след честите екскурзии зад граница. Този напредък е неестествен, става дума за балон на минималната заплата, който, с цел да не гръмне, по-добре гладко и година по година да почнем да понижаваме, с цел да може бизнесът (да се чете горната дефиниция) да може да си разреши по-ниски разноски и по-големи облаги.
2) Работният ден да се върне на 16 часa  
Ние с удивление четем пролетарската лирика и прозаичност, разказваща за служащите по тютюневите заводи, които работят по 16 часа дневно. Кой изобщо ги измисли тия осем часа? И какво значат напъните на скандинавските страни да вкарват 6 часов работен ден, или пък четиридневна работна седмица? Давай и ние да помислим пробно - да въведем пробно тези 16 часа, пък да забележим какво ще стане. Може да е за положително, кой да ти каже. И без това бизнесът (да се чете горната дефиниция) от дълго време е открил, че е по-добре да си погубен от работа, в сравнение с да си полуубит от работа, тъй като второто ти дава най-малък късмет да мърдаш.
3) Договор - като завършиш да останеш в България
Това тук не е пресилване - имаше такива напъни предходната година. Бизнесът (да се чете горната дефиниция) беше предложил образованието да стане гратис, само че за избрани години приключили студенти да са длъжни да работят в България. Но за какво избрани години? Кому е нужно това разхищаване на човешки запас в други страни, където му се заплаща доста, вместо да му се заплаща малко тук. 
4) Политическа спестовност  
Цели генерации учеха политическа спестовност и се явяваха на изпити, с които да потвърдят положителното си възприемане на марксистки процеси. Но защото настъпи стопански поврат, той пък би трябвало да провокира огледална просветителна промяна, в която Бизнесът (да се чете горната дефиниция) да направи учебник, в който да изясни справедливата си и социалнообразуваща роля. Нека там се каже да вземем за пример, че с цел да се развива Икономиката е належащо Солидарното Участие на служащия, който да извърши горните три точки и един път щом ги извърши Икономиката ще стартира да се Развива добре.
5). Право на откаване от заплащане
Любимият трик на някои притежатели на хотел на морето е примерно към края на сезона, средата септември, да се окаже, че тоя човек просто се е отказал да заплати на последните от две до четири седмици на служащите си. Защо? Защото работата не вървяла доста добре. Един тип те по този начин и по този начин са на море, какво в този момент, значимото, че им се дава място за престой, нищо че май не са виждали от близко морето поради действително функциониращата точка 2. Та концепцията, че в случай че да кажем бизнесът (да се чете горната дефиниция) нещо не е работил добре, той би трябвало да може да изиска от служащия солидарно да се включи в неуспеха и солидарно да не получи заплата. 
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР