Индустриалното производство в Япония се свива с 3,3% през май

...
Индустриалното производство в Япония се свива с 3,3% през май
Коментари Харесай

Японската индустрия отчита най-силен спад от 6 години насам през май

Индустриалното произвеждане в Япония се свива с 3,3% през май 2017 година по отношение на април, демонстрират предварителни данни на Министерството на стопанската система, търговията и индустрията в Токио (METI), извлечени от изследването за производството (Current Survey of Production), което обгръща 530 типа артикули, написа Investor.bg.

За съпоставяне, през април беше регистрира растеж от 4% - най-силният от средата на 2011 година Анализатори, интервюирани от Bloomberg, чакаха намаляване от 3%, оповестява осведомителната организация.

Данните за японското индустриално произвеждане нормално са мощно волатилни.

Това е най-големият спад в промишленото произвеждане от април 2011 година Производството се свива в множеството категории: желязо и стомана (-3,2% против 3,2% растеж през април), цветни метали (-2,8% против 1,4%), транспортна техника (-11,7% при +10,8%), електронни елементи (-1,1% при +5,2% );

Ускорява се обаче растежа на производството на нефт и въглища (+2,3% против -1,1%, регистрирани през април).

На годишна база продукцията нараства с 6,8%, което е по-бърз растеж от нарастването с 5,7% през април.

Производителите, интервюирани от министерството, чакат продукцията да нарасне с 2,8% през юни и да спадне с 0,1% през юли.

Въз основа на предварителните данни обаче министерството поддържа главната си оценка, че промишленото произвеждане демонстрира признаци на усъвършенстване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР