Индустриалното производство в Германия нарасна през август с най-солидно темпо

...
Индустриалното производство в Германия нарасна през август с най-солидно темпо
Коментари Харесай

Солиден ръст на индустриалното производство в Германия

Индустриалното произвеждане в Германия набъбна през август с най-солидно движение от повече от шест години насам, демонстрират данни на немската публична статистика Destatis, които са в поддръжка на упованията за продължение на положителния стопански растеж на водещата европейска стопанска система и през третото тримесечие.

Индустриалното произвеждане набъбна през август с 2,6% по отношение на юли, когато се сви с 0,1% (слаба низходяща проверка от 0,0%), до момента в който осреднените прогнози на финансовите пазари бяха за много по-скромен напредък с към 0,8 на 100. Това съставлява най-солиден напредък на немското произвеждане от юли 2011-а година насам.

Доста по-силните от предстоящото данни се дължат в най-голяма степен на внезапно повишение с 3,2% на промишленото произвеждане (изключвайки енергийния бранш и строителството), до момента в който енергийното произвеждане набъбна с 1,7%, а строителното произвеждане се сви с 1,2 на 100. Производството на потребителски артикули се усили с 2,1%, а на средствата за произвеждане - с 4,8 на 100.

На годишна база растежът на индустриалното произвеждане на Германия се форсира през август до 4,7% от 4,2% месец по-рано (възходяща проверка от предходна оценка за покачване с 4,0%) при упованията на финансовите пазари за по-сдържан напредък с 2,9 на 100.

Министерството на стопанската система означи, че индустриалното произвеждане продължава да набира скорост от началото на годината.

Добрата бизнес конфигурация и позитивното развиване на индустриалните поръчки са причина за продължение на положителната индустриална интензивност, добави то.

Трябва да се има поради, че в края на миналата седмица Destatis регистрира крепко покачване и на поръчките за промишлени артикули, дължащо се значително на доста мощен напредък на поръчките от чужбина и по-специално на тези, идващи отвън еврозоната макар неотдавнашното повишаване на еврото. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР