Индустриалното и промишлено производство в Германия отбеляза понижение за втори

...
Индустриалното и промишлено производство в Германия отбеляза понижение за втори
Коментари Харесай

Германия бележи спад в индустриалното производство за втори пореден месец от 2021 г.

Индустриалното и промишлено произвеждане в Германия означи намаляване за втори следващ месец от началото на годината. Това демонстрират данните на немската федерална статистика Destatis, представени от БНР.

Общото индустриално произвеждане, включващо промишления и енергийния бранш, както и строителството, се е свило през февруари с 1,6% по отношение на януари, когато спадна с 2,0%, докато упованията на икономисти и анализатори бяха за повишаване с 1,5 на 100.

Спрямо февруари 2020 година - тъкмо месец преди първата вълна на коронавирусната пандемия и обвързваните с нея рестриктивни ограничения в Германия - индустриалното произвеждане се намали с 6,4% след спад с 4,0% през януари 2021 година и упования за много по-скромно намаляване с 2,3 на 100. Това е явен знак, че индустриалният бранш в страната към момента не се е възстановил изцяло до предпандемичните си равнища.

Промишленото произвеждане (изключвайки енергийния бранш и строителството от общото индустриално производство) се е свило през февруари с 1,8% по отношение на януари, най-много вследствие на спад с 3,2% при средствата за произвеждане и с 1,0% при производството на междинни артикули, до момента в който при производството на потребителски артикули има покачване с 0,2 на 100.

В същото време строителното произвеждане е спаднало с 1,3%, до момента в който енергийното произвеждане се е намалило с 1,0%. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР